„Čia daug kam įvyksta pirmųjų kartų, kas pirmą kartą festivalyje, kas pirmą kartą scenoje. O mes šįkart taip pat jaučiamės kaip pirmąjį kartą, po dviejų metų pandeminės pertraukos vėl subūrę festivalio komandą, savanorius ir visus atvykusius! Ačiū, kad susirinkote ir tęskime kartu festivalio istoriją!“ - nuo scenos visus susirinkusius sveikino festivalio prodiuseris, muzikantas Algirdas Barniškis – Blėka.

Penktadienį, pirmąją festivalio dieną nuo ankstyvo ryto rinkosi ištikimiausi festivalio gerbėjai, kurie spėjo visą dieną mėgautis puikiu vasaros oru, festivalio pramogomis bei pavakare, Lūksto ežero pakrantėje, suskambusiais bliuzo garsais. Pirmasis pagrindinę festivalio sceną atidarė dainų autorius bei atlikėjas Domantas Razauskas su grupe „VOS VOS“, kelionėje į festivalį patyrę nuotykių, bet laiku spėję žengti į sceną, grupė suskambėjo tikrai ne vos vos, o publika prašė biso!

Antrieji pirmąjį vakarą į sceną lipo jaunosios kartos pamėgtieji – „Flash Voyage“, kurie festivalyje grojo ne tik ankstesniąją savo kūrybą, bet ir naujausius kūrinius, prieš koncertą atsigaivinę Lūksto ežere, rašoma spaudos pranešime.

Kiek vėliau scenoje pasirodė bliuzo festivalio senbuvis – Aleksandr Belkin su visa grupe, kuris kasmet festivaliui dovanoja netikėtų muzikinių koloboracijų, šįkart ji buvo kaip niekad egzotiška, nes scenoje Aleksandras pasirodė su iš Malaizijos kilusiu muzikantu – Sherman Tan, su kuriuo festivaliui parengė ir netikėtų kūrinių. Po šio pasirodymo į sceną lipo Tautvydas Paulius Augustinas iš grupės Baltasis Kiras, kurios pasirodymą papildė ne tik jo paties suburta grupė, bet ir jau minėtas, festivalio Bliuzo naktys himno autorius – Aleksandr Belkin bei Virgilijus Jutas. Tautvydas nuo scenos minėjo, kad į šį festivalį mielai atvyktų visai savaitei ir bliuzo dvasia mėgautųsi kur kas ilgiau, visaip kaip bliuzo karalienė Arina, kuri į festivalį atvyksta viena pirmųjų.

Baltąjį Kirą didžiojoje scenoje keitė brolių Joneikių grupė Garbanotas, kurie pirmą kartą festivalyje apsilankė būdami 17-osios metų, kartu su savo tėvais, o vėliau čia vis grįždavo ir grįždavo ir ne tik kaip festivalio dalyviai, o pagrindinės scenos atlikėjai, prie jos būrę minias žmonių.

Didžiąją festivalio muzikos sceną pirmąjį vakarą uždarė legendinio gitaristo Gary Moore sūnaus suburtas projektas Gary Moore tribute band feat. Jack Moore, kuriame suskambo šio įspūdingo gitaristo geriausi kūriniai. Ir kaip visada po festivalio koncertų muzika netilo, muzikantai niekur nesiskirstė ir į naktinę sceną grįžo kartu kurti improvizacijų, tradiciniam festivalio „Bliuzo naktys“ muzikiniam džemui.

Šeštadienį gerų emocijų kupinas festivalis tęsis toliau, o jame nuo ryto „Baltic Pallets One Man Stage“ prie senojo ąžuolo festivalyje skambės Hillbilies with Guns, Mantas Varnas, Lukas Pilkauskas, Freestarz, Gabrielė Vilkickytė, o didžiają festivalio sceną atidarys Kedrostuburas, vėliau joje pasirodys Alina Orlova, Kamanių Šilelis, Ben Poole (UK), Arina & Veto Bank, Bite‘s Blues Band (LV).

Šiandien festivalis jau kviečia užsitikrinti savo vietą prie scenos ir kitų, 2023-ųjų metų festivalyje!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją