Šį mėnesį naują albumą „Old Sock“ išleidęs Ericas Claptonas sulaukė puikių kritikų įvertinimų. „Jo gitaros meistriškumas šiame albume – santūrus, bet elegantiškas. Jauki muzika, tarsi improvizacijų vakaras Erico namuose. Su tokiais draugais kaip Paulas McCartney, Steve'as Winwoodas ir Chaka Khan“, - skelbia „Associated Press“.

Reklamuoti šio disko muzikantas nesiveržė – „Old Sock“ pasirodymo proga davė tik keletą interviu. Vieną jų pavyko gauti JAV žurnalui „Rolling Stone“ - pokalbio metu muzikantas atviravo, kad sulaukęs septyniasdešimties daugiau nebevyks į gastroles. Tačiau tikrai ne todėl, kad jam nepatiktų koncertuoti.

„Nemanau, kad geriausiai atsiskleidžiu studijoje. Koncertuose jaučiuosi tikrai kur kas geriau. Studijoje vis dėlto jaučiu baimę, spaudimą, abejones, visus tuos jausmus, kurie būdingi kuriantiems muzikantams.

Tiesa, šio albumo įrašai buvo kitokie – tiesiog porai savaičių užsidarėme su bičiuliais ir grojome tai, kas patinka“, - sakė Ericas Claptonas.

Interviu metu jis netikėtai prasitarė, kad užsibrėžė ribą, po kurios nebevyks gastroliuoti – 70 metų. Šio mėnesio pabaigoje Ericui sukaks 68-eri.

Žurnalistui paklausus, kodėl nenori sekti bliuzo žvaigždės B.B. Kingo, kuris gastroliuoja ir sulaukęs 87-erių, pavyzdžiu, Ericas prisipažino, kad jį tiesiog vargina ilgos kelionės.

„Tai, ką darau scenoje, man yra lengva. Jeigu kiekvieną vakarą galėčiau galėčiau koncertuoti greta savo namų, tai būtų puiku. Taip, beje, elgiasi kai kurie Teksaso bliuzmenai, ir puikiai gyvena. Didžiausias iššūkis yra kelionės. Vienintelis būdas keliauti tikrai patogiai – išleisti tam tiek daug pinigų, kad tada beveik nebeapsimoka koncertuoti. Todėl tikriausiai darysiu taip, kaip mano bičiulis gitaristas J.J. Cale'as – kai sulauksiu 70-ies, nustosiu gastroliuoti. Pavargau nuo oro uostų. Amžinai ten turiu problemų pasų kontrolės punkte ar su apsaugininkais. Pamirštu išsiverti diržą arba iš kišenių išimti monetas. Metalo detektoriai sucypia, iškart išgirstu „prašome ateiti čia“. Nebenoriu to daryti“, - su šypsena pasakojo Ericas Claptonas.

Muzikantas neatmeta galimybės ir vėliau retsykiais surengti vieną kitą ypatingą koncertą, tačiau leistis į keliones aplink pasaulį nebeketina.

Tame pačiame interviu jis prisipažino, kad kelionėse pasigenda patogumų, kuriuos turi namie. Pavyzdžiui, muzikantas nenoriai duoda savo drabužius skalbti viešbučių darbuotojams.

„Jie dažnai sugadina drabužius, prideda krakmolo. Man tai nepatinka. Mėgstu pats eiti į savitarnos skalbyklą ir išsiskalbti rūbus. Kiekviename aplankytame Amerikos mieste pirmiausia ieškau skalbyklos. Kas būna, kai žmonės mane ten atpažįsta? Atidžiai pažvelgiu jiems į akis, jie nusiramina. Visi esame lygūs. Kai kartu lauki, kada bus išskalbti drabužiai, tai ypač ryškiai juntama“, - sakė muzikantas.

Muzikos pasaulyje besąlygiškai gerbiamas Ericas Claptonas pokalbyje prisipažino, kad jau seniai nesistengia vaikytis madų ir mano, jog kiekvienas muzikantas scenoje turėtų daryti tai, kas jam labiausiai patinka.

„Devintojo dešimtmečio viduryje mano bičiulis Philas Collinsas sakydavo – Erica, privalai kurti vaizdo klipus. Tai ir darydavau. Bet paskui pajutau, kad MTV keičiasi, ir supratau, kad nebenoriu būti viso to dalimi. Turėjau surasti būdą išlaikyti publikos dėmesį ir be to. Manau, man pavyko“, - sakė Ericas Claptonas.

Pirmąją Erico Claptono viešnagę Lietuvoje rengianti agentūra „BDG Music Group“ teigia, kad šis muzikanto interviu yra akivaizdus ženklas, jog galimybės dar kartą sulaukti jo Lietuvoje – artimos nuliui.

„Jei Ericas po dvejų metų iš tiesų nustos gastroliuoti, šis jo koncertas Kaune tikrai bus paskutinis apsilankymas Lietuvoje. Praktika rodo, kad į mūsų šalį tokio ryškumo užsienio žvaigždės neužsuka dažniau nei kartą per trejus ketverius metus. Kita vertus, Ericas ir šiaip koncertuoja nedaug, nors turi pasiūlymų iš daugybės miestų. Nėra paslaptis, kad dėl jo viešnagės Baltijos šalyse buvo tariamasi net dešimt metų. Nelabai realu tikėtis, kad mūsų regionas per artimiausius porą metų dar kartą sulauks šio atlikėjo dėmesio“, - sakė „BDG Music Group“ atstovas Deividas Afarjanc.

Kovo 14-ąją Fynikso mieste pasaulines gastroles pradėjęs Ericas Claptonas JAV koncertuos iki balandžio vidurio. Gegužės pradžioje koncertai persikels į Europą – pradėjęs šią turo dalį, Ericas koncertuos Airijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, o tada užsuks į Lietuvą. Daugiau nei dviejų valandų trukmės koncerte gitaristas pasirodys su aštuonių muzikantų grupe, kuri jį lydi visų gastrolių metu.

Erico Claptono pasirodymas 2012-ųjų pabaigoje vykusiame koncerte, skirtame nukentėjusiems nuo uragano „Sandy“ paremti:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)