Užsienio žiniasklaida praneša, jog „Pink Floyd“ išleidžia savo pirmąjį kūrinį po beveik trijų dešimtmečių tylos. Taip grupė siekia surinkti aukų bei padėti kenčiantiems Ukrainos žmonėms.

Apie tai ketvirtadienį pranešė patys atlikėjai.

Dainą „Hey Hey Rise Up“ sugrojo „Pink Floyd“ nariai Davidas Gilmouras ir Nickas Masonas, o vokalistu pakviestas tapti ukrainiečių dainininkas Andriy Khlyvnyukas iš grupės „BoomBox“.

Rogeris Watersas, palikęs grupę devintajame dešimtmetyje, projekte nedalyvauja.

Kūrinyje A. Khlyvnyukas dainuoja patriotinę ukrainietišką dainą iš klipo, kurį įrašė priešais Kijevo Šv. Sofijos katedrą ir paskelbė socialiniuose tinkluose.

D. Gilmouras, kuris 2015 m. koncertavo su „BoomBox“ Londone, sakė, kad vaizdo įrašas socialiniuose tinkluose buvo „galingas momentas, privertęs jį sukurti dainą savaip“.

Priminsime, jog po Rusijos invazijos pradžios A. Khlyvnyukas nedelsiant nutraukė kelionę po JAV, kad sugrįžtų į Ukrainą ir prisijungtų prie teritorinės gynybos padalinio. Vėliau jis buvo sužeistas ir atsidūrė ligoninėje.

Gilmouras sakė kalbėjęs su ukrainiečių žvaigžde būtent tuomet, kai šis gydėsi sviedinio skeveldrų sužeidimus.

Grupė teigia, kad visas pajamas skirs Ukrainos humanitarinės pagalbos fondui.

„Norime išreikšti savo paramą Ukrainai ir tokiu būdu parodyti, kad didžioji pasaulio dalis mano, jog supervalstybės įsiveržimas į nepriklausomą demokratinę šalį yra visiškai nepateisinamas“, – sakė D. Gilmouras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)