Sulaukė didelio pripažinimo

Iš techno mekos Detroito scenos kilęs Marc Houle išgarsėjo 2000-ųjų pradžioje, kai jo talentas buvo pastebėtas šio žanro pionieriaus Richie Hawtin. Itin sėkmingoje pastarojo leidykloje „Minus“ išleisti Marc Houle albumai įtvirtino kūrėją tuometinės klubinės kultūros priešakyje, o prodiuserio kūriniai greitai pasklido tarp didžėjų viso pasaulio šokių aikštelėse.

„Serijos „Jägermeister Invites“ metu užsiimame neįtikėtinais dalykais: kviečiame pasaulinio lygio festivalių didžėjus į nedidelį, ir net ne sostinės klubą Baltijos šalyje. Tai leidžia tik trejų metų įdirbis, kuomet jau groję muzikantai rekomenduoja kitiems kūrėjams mūsų klubą kaip puikią vietą pajausti regiono scenos dvasią“, - pasakoja vienas iš „Lizdo“ įkūrėjų Žilvinas Širka, geriau žinomas sceniniu pseudinomu Roads.

Richie Hawtin leidykloje prasidėjusi Marc Houle karjera toliau tęsėsi po leidyklos „Items & Things“ stogu, kurią prieš keletą metų kartu su bendraminčiais Magda ir Troy Pierce jis pats ir įkūrė.

Groja tik gyvai

Paradoksalu tai, kad Marc Houle kūrinius groja didžėjai visame pasaulyje, tačiau pats kūrėjas įrašų grotuvais nesinaudoja. Kiekvieno pasirodymo metu prodiuseris savo kūrybą atlieka tik gyvai, laisvai interpretuodamas išleistus ir neišleistus kūrinius iš bene du dešimtmečius trunkančios sceninės karjeros.

Pasirodymas klube „Lizdas“ – ne išimtis. Kaune Marc Houle pristatys 90 minučių programą iš įvairiausių savo diskografijoje sukauptų kūrinių.

Stiprus vietinių palaikymas

Renginio metu šokių aikštelę šildys ir vietiniai didžėjai: už pulto stos vienas žinomiausių Kauno selektorių - Kastis Torrau. Lietuvos klubinės kultūros legenda, buvęs kultinio klubo „Exit“ rezidentas, žada atlikti net poros valandų pasirodymą.

Grotuvus taip pat suks dažnai Vilniaus klubuose „Kablys ir „Opium“ sutinkamas, horror disco ir techno skambesiams neabejingas, duetas John Patter ir Tadas Kani, dar žinomi kaip Calli ir Pupa.
Per pastaruosius tris metus populiariame Kauno klube grojo tokios užsienio žvaigždės kaip I Hate Models, Zenker Brothers, Bjarki ar Sebastian Mullaert ir žymiausi Lietuvos didžėjai, elektroninės muzikos kūrėjai.

Renginys įvyks jau šį penktadienį, klube „Lizdas“, Nepriklausomybės a. 12, Kaune. Klubas laikosi nefotografavimo politikos, neįleidžia nepilnamečių ir nepageidaujamų asmenų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)