Pagal garsaus italų kompozitoriaus Daniele Ricci kūrinį pastatyta roko opera kauniečiams bei miesto svečiams rugpjūčio 16 dieną bus pristatoma jau trečiąjį kartą. Prieš kiek daugiau nei metus įvykęs šio įstabaus kūrinio debiutas po Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčios skliautais sutraukė įspūdingas minias žiūrovų – visi norintys netgi netilpo į bažnyčios vidų. Praėjusių metų rudenį kiekvieno iš tūkstančių susirinkusiųjų širdies gelmes roko opera pasiekė jau Pažaislio vienuolyne.

Ši, itin dvasinga bei susikaupti padedanti vieta buvo pasirinkta ir trečiajam roko operos ir žiūrovų susitikimui.

„Turtinga vienuolyno istorija ir čia tvyranti krikščionybės aura roko operai duoda ypatingą prieskonį. Tai yra būtent ta vieta, kurioje turėtų skambėti visos šia intencija sukurtos operos“, - apie ypatingą vietą, kurioje jau antrą kartą bus atliekama roko opera „Prisikėlęs“, kalbėjo projekto meno vadovas Rolandas Daugėla.

Itin originalia ir sėkminga D.Ricci kūrinio interpretacija jau susidomėjo net trijuose pasaulio žemynuose matomas Italijos televizijos kanalas „Telepace“, kuris, išreiškęs norą transliuoti šios roko operos televizinę versiją, jau parodė išsamų, 30 minučių trukmės reportažą apie šio projekto įgyvendinimą Lietuvoje.

„Likau giliai sujaudintas ir labai sužavėtas. Nei viena kūrybinė komanda, kuri iki šiol šią operą statė Italijoje – ir kai kurios iš jų su daugybe priemonių ir kostiumų - nepastatė veikalo tokio paliečiančio ir artimo tam, ką jaučiau, kai šią operą rašiau“, - atvirai kalbėjo žymus Italijos kompozitorius D.Ricci.

Amžinųjų vertybių svarbą šiuolaikiniame pasaulyje vaizduojančioje roko operoje dalyvaus žymūs populiariosios ir klasikinės muzikos atlikėjai – Ovidijus Vyšniauskas, Vilija Matačiūnaitė („Kelias į žvaigždes-1“), Vaidas Vyšniauskas, Ramūnas Urbietis (abu - LTV „Triumfo arka“), Rūta Zaikauskaitė, Rita Preikšaitė (abi – Kauno muzikinis teatras) bei Benas Ulevičius (roko grupė „Quest Rising“).

Jiems talkins Rolando Daugėlos vadovaujamas Kauno Vytauto Didžiojo bažnyčios kamerinis choras „Cantate Domino“. Projektą globoja Kauno miesto savivaldybė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją