„Dėl Valerijos koncerto šiandienai pagrindinė ir geriausia Londono scena dabar uždaryta visiems Rusijos atlikėjams. Visiems. Jie nenori daugiau turėti reikalų su Rusijos artistais. Reputacija Didžiojoje Britanijoje kainuoja labai brangiai“, – sakė A. Sidelnikovas.

Pasak pašnekovo, 2014 metais Alberto salė nesugebėjo atsakyti Rusijos dainininkei, nes „ten buvo įtraukti dideli finansai“, tačiau Londono Karališkosios Alberto meno ir mokslo salės įvaizdis stipriai nukentėjo.
Koncertų scena bus uždaryta ir tiems rusų artistams, kurie „nedraugauja su valdžia“.

Londonas jiems durų neuždaro, mes visada džiaugiamės galėdami juos pasveikinti ir laukiame su koncertais, esame pasirengę padėti organizuojant įvairius renginius, ieškant alternatyvių scenų. Tačiau situacija susiklostė taip, kad dėl to skandalo Alberto salės vadovybė nusprendė artimiausiais metais su Rusijos atlikėjais nebendradarbiauti. Ir politinis atspalvis, požiūriai ar dar kas nors neturi jokios reikšmės, tiesiog jie taip nusprendė“, – pažymėjo A. Sidelnikovas.

2014 metų gegužę Rusijoje garsių kultūros veikėjų parašai buvo surinkti po laišku, palaikančiu Rusijos prezidento poziciją Ukrainos ir Krymo klausimu, po kuriuo pasirašė ir dainininkė Valerija.

Krymą Rusija aneksavo 2014 metų pradžioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (302)