Tiesa, Klaipėdoje pradėję atsisveikinimo turą „Game Over“ Jazzu ir L. Somovas jį baigs kitą savaitę Kaune. Per visus atsisveikinimo turo koncertus populiarus duetas į scenos lipa tam, kad padėkotų vienas kitam ir ištikimiausiai savo publikai už 12 kūrybos ir muzikos kupinų metų. Ne paslaptis, kad dueto kūrybinis kelias prasidėjo pirmuoju koncertu Lietuvos pajūryje, tačiau didžiausią pagreitį įgavo Londone, kur abu kūrėjai išvyko studijuoti.

„Šiandien duodami interviu Vilniaus knygų mugėje buvome tokie kieti. Sakėme, kad skiriamės ir viskas gerai. Tačiau visas tas kietumas dingo. Tik dabar pradedu suvokti, kad tai priešpaskutinis mūsų koncertas. Tai yra priešpaskutinis koncertas, kuris vyksta mano namuose – Vilniuje. Šį vakarą mums reikia jūsų palaikymo. Šį vakarą švenčiame naują pradžią. Jausmai ima viršų“, – jausmingai pasirodymą pradėjo Jazzu.

Dainuodama atlikėja vis darė pertraukas ir bendravo su susirinkusiais gerbėjais, pristatė senas dainas, pasakojo apie savo jausmus ir dalijosi mintimis.

„Kai vyksta koncertas, aš kartais noriu išgyventi kiekvieną akimirką. Kartais ne viskas, ką pasakau, yra reikšminga. Tačiau, tai, ką pasakysiu dabar, gali būti reikšmingiausia šį vakarą. Paplokime žmogui, be kurio nebūtų mūsų muzikos“, – skambant gausiems gerbėjų plojimams ir ovacijoms kalbėjo J. Arlauskaitė bei šiais žodžiais dėkojo Leonui, su kuriuo pradėjo savo karjerą.

Anot atlikėjos, meilė, apie kurią jie daugiausia ir dainuoja, yra skirtinga. Kiekvienas ją jaučia skirtingai, tačiau ji priverčia kentėti, jausti stipriai, norėti būti kartu, o kartais nutolti. Atlikus dainas „Tik Tok“, „Gaila“, „Ką tu jauti“,„Po mano oda“ ir kt. skambėjo plojimai, o sceną pildė vis naujos gerbėjų nešamos gėlės.

„Šią dainą parašė mano krikšto mama. Ji apie Lietuvą, kurią labai myliu“, – pristatydama dainą „Rudens naktis sustojo“ kalbėjo Jazzu.

Koncerto metu ant scenos pasveikinti dueto užlipo ir dešimtmetį nematyta J. Arlauskaitės-Jazzu vaikystės draugė. Scenos atstovė prisipažino, jog matydama tiek pažįstamų veidų ir suprasdama, kad jų duetas iš tiesų išsiskiria, ji jaučiasi itin jausminga.

Įpusėjus koncertui ir braukdama laimės bei jaudulio ašaras ji sakė, jog tai itin jausmingas vakaras, o savo klausytojus jau seniai laiko draugais. „Ačiū jums, kad leidžiate man ir Leonui būti muzikoje“.

Nuo scenos skambėjo ir sveikinimai šiandien gimtadienį švenčiančiam komunikacijos specialistui Saugirdui Vaitulioniui, kuris yra ir geras J. Arlauskaitės draugas. Tiesa, duetas nepamiršo ir ryte Vilniaus knygų mugės metu sutikto vaikino, kuris pasiguodė, kad turėjo eiti į šį koncertą, tačiau bilietus padovanojo savo merginai, kuri netrukus jį paliko ir šį vakarą į koncertą atėjo su kitu. Muzikantai jam padovanojo bilietus į koncertą ir pakvietė apsilankyti su kita mergina.

„Linkėjimai, Akvile. Šiandien jį pakvietėme į koncertą ir jis atėjo su kita mergina!“, – šiuos žodžius ji skyrė vaikiną įskaudinusiai merginai.

Viso koncerto metu sausakimša salė ne tik kartu traukė puikiai visiems žinomus hitus, bet mylimiems atlikėjams glėbiais nešė gėles ir dovanas. Priimdama gėles Justė pajuokavo, kad ne veltui Rusijos primadona Alla Pugačiova sako, jog scenoje verkti galima. Nevalia to daryti tik nulipus nuo jos.

Skambant padėkos žodžiams visiems, kurie prisidėjo prie legenda tapusio dueto gyvavimo, publika atsistojusi prašė tęsti koncertą. Ovacijos lydėjo kiekvieną akordą ir dainos žodį. „Kaip jau minėjau koncerto metu, kiekviena daina yra kažkuo ypatinga. Šią dainą parašiau, kai man buvo penkiolika. Tuo metu nežinojau, ką reiškia jausti labai stipriai. O galbūt žinojau? Tai simboliška, nes mes išeiname, o ši daina vadinasi „Tik pasilik“.

„Tik pasilik. Dar vieną naktį ir visą gyvenimą“, – dainavo tūkstantinė minia.

Tačiau ir po paskutinės dainos gerbėjai dar ilgai nesiskirstė ir nepaleido mylimo dueto. „Būkit laimingi kiekvieną dieną“, – tokiais žodžiais jie atsisveikino ir užvertė savo dueto istorijos knygą.

Viso koncerto metu scenos žvaigžde pelnytai vadina Jazzu keitė įvaizdžius. Koncertą pradėjusi vilkėdama juodą suknelę, kurią kūrė Juozas Statkevičius, vėliau ji ją transformavo į mini suknelę, o galiausiai pasirodė vilkėdama ryškiai raudona suknele.

Dar praėjusių metų pabaigoje paskelbę apie išsiskyrimą jie sakė, jog sieks karjeros atskirai. Kaip pagrindinę to priežastį atlikėjai įvardijo išsiskyrusius muzikinius interesus. Jazzu ir toliau siekia atlikti, kaip pati sako, kokybišką pop muziką, o Leoną labiau sudomino techno stilius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)