Šventinė radijo stoties „Lietus“ transliacija prasidėjo devintą valandą ryte, o pirmieji apie laimėjimą išgirdo „Žemaitukai“, rašoma pranešime spaudai. Jie tapo „Metų grupe“.

Šiek tiek po 14 val. radijo stotyje „Lietus“ buvo dar kartą prisimintas sausio mėnesio pradžioje miręs atlikėjas Donatas Čižauskas.

Jis pretendavo tapti ir dainų tekstų autoriumi.

„Deja, vos pasibaigus balsavimui, pasiekė žinia apie skaudžią netektį, todėl nusprendėme Donatui skirti „Atminties lašo“ apdovanojimą. Jo atminimas liks gyventi dainose, kurios skambėjo ir toliau skambės „Lietuje“. Jos mums, klausytojams, primins šį jauną bei talentingą žmogų.“ – pasakojo radijo stoties „Lietus“ programų direktorė Vaida Žemaitytė-Skirmantienė.

Paskelbus, kad įteikiamas jo atminimui skirtas „Atminties lašas“, laidą klausę išgirdo, o tiesioginę transliaciją stebėję žiūrovai ekrane išvydo interviu, kurį atlikėjas buvo davęs radijo stoties laidų vedėjams.

„Nuo mažens būdavo, kai susirinkdavo visi giminaičiai, aš visiems pagrodavau, pasidėdavau akordeono dėklą ir, žinoma, gaudavau pinigų už tai, nebūdavo tai veltui. Tai darydavau iš širdies, mėgdavau dainuoti, groti. Ta veikla atsirado spontaniškai. Pamenu, nuėjau padainuoti į šventę, atsimenu, gavau 50 litų už visą vakarą, galvojau, gal ir nieko. Paskui iš tų žmonių pakvietė dar kartą, taip viskas ir užgimė.

Ši daina gimė prieš dvejus metus mano mintyse, grįžtant iš koncerto. Kai esi pervargęs, norėtumei, kad kažkas pasakytų nu va, šaunuolis, atlaikei, eik miegoti. Todėl ji vadinasi „Įpilk vandens“, tarsi noras pasakyti: „Duok gyvybės man truputėlį, nes aš irgi noriu pasidžiaugti, ne vien kitus linksminti.“

<...> Kiek kainuoja mano daina? Gali būti nuo dviejų metų iki vienos dienos, nežinau. Kainuoja labai daug gyvenimo“, – radijo stoties „Lietus“ eteryje yra sakęs D. Čižauskas.

Po šio atlikėjo interviu statulėlė buvo įteikta D. Čižausko bičiuliui, grupės „2 Donatai“ nariui Karoliui Akulavičiui. Žinomas vyras padėkojo už statulėlę, teigė manantis, kad draugas viską stebi ir girdi, o apdovanojimą perduosiąs bičiulio tėvams.

„Su Donatu esame kalbėję, kad labai mylime jūsų radijo stotį, nes leidžiate mūsų muziką iki dabar. Man didelė garbė laikyti šią statulėlę, su dideliu malonumu pristatysiu ją jo šeimos nariams – mamai, tėčiui, broliui, žmonai ir dukrai“, – sakė K. Akulavičius. Po šio jautraus momento nuskambėjo D. Čižausko daina „Tebūnie“.

Tiesioginė „Aukso lašas 2022“ transliacija radijo stotyje „Lietus“ truko iki pat 16 valandos, apdovanojimus atsiėmė garsūs lietuviškos muzikos atlikėjai ir kūrėjai.

Metų grupė:

PELENAI
PIKASO
SISTERS ON WIRE
ZYGGA
ŽEMAITUKAI

Metų atlikėjas:

DAINOTAS VARNAS
DONATAS MONTVYDAS
JUSTINAS JARUTIS
KASTYTIS KERBEDIS
VAIDAS BAUMILA

Metų atlikėja:

IGLĖ
INGA JANKAUSKAITĖ
INGA VALINSKIENĖ
MONIQUE
VICTORIA

Metų daina:

DAINOTAS VARNAS „Kaip tu jautiesi?“
KASTYTIS KERBEDIS „Pas tave sugrįšiu“
RUSLANAS KIRILKINAS „Prisiglausk“
SAULIUS PRŪSAITIS IR IGLĖ „Tas jausmas“
MONIKA LIU „Sentimentai“

Metų duetas:

ASTA PILYPAITĖ IR PAULIUS STALIONIS
JESSICA SHY IR NOMBEKO AUGUSTĖ
LAURA REMEIKIENĖ IR ROLANDAS JANUŠAS
LINA RASTOKAITĖ IR JOKŪBAS BAREIKIS
VIOLETA IR VILIUS TARASOVAI

Metų dainų tekstų autorius:

INGA JANKAUSKAITĖ
DONATAS ČIŽAUSKAS
EDGARAS LUBYS
EDGARAS KOLDARAS

Metų muzikos autorius:

ANDRIUS JOVARAUSKAS
PAULIUS JASIŪNAS
PAULIUS VAICEKAUSKAS

VYTAUTAS BIKUS

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)