Kitąmet veiklos 20-metį minėsiantis kolektyvas yra laikomas viena svarbiausių Islandijos grupių. Atokioje vos 300 tūkstančių gyventojų turinčioje šiaurės Atlanto saloje, atrodo, klimatas ypač palankus kūrybai – visame pasaulyje žinoma Björk, „Sigur Rós“, „FM Belfast“, „múm“ ir kt. atlikėjų muzika. „GusGus“ unikalūs tuo, kad „reivo“ dvasią sugeba įkurdinti koncertų arenose ir stadionuose – ir nepalieka nė vieno abejingo.

Albumais „Polydistortion“ ir „This Is Normal“ melomanus už gimtinės ribų papirkę islandai į elektroninės muzikos istoriją įsirašė tokiais hitais, kaip „David“, „Ladyshave“, „V.I.P“, „Believe“ – ir tai tik praėjusio šimtmečio pasiekimai. Su kiekvienu albumu „GusGus“ išranda save iš naujo, ne išimtis ir birželį pasirodęs „Mexico“.

Ne kartą nuo 1995-ųjų keitėsi tiek eklektiškojo President Bongo vadovaujamo kolektyvo skambesys bei požiūris į muziką apskritai, tiek sudėtis ir narių įvaizdis. Nuo barzdotų vikingų iki spalvingų hipių, nuo šokių aikštelės karių iki stilingų džentelmenų – visame pasaulyje gyvenantys grupės gerbėjai „GusGus“ metamorfozes kaskart priima aistringai.

„GusGus“, kaip ir kiti talentingi jų tėvynainiai, yra Lietuvos bičiuliai ir lankėsi čia ne kartą. Kolektyvo nariams puikiai pažįstamas 2007-aisiais pirmąkart aplankytas Vilnius ir net – simboliška – Islandijos gatvė, taip pat Kaunas ir Trakai. Sostinėje jie yra koncertavę net Katedros aikštėje, o prieš porą metų nufilmavo akustinį klipą projektui „Vilnius Temperature“.

Gyvas albumo „Mexico“ kūrinių interpretacijas „Teatro arenoje“ lapkričio 12-ąją pasitiks ne tik aukščiausios kokybės garsas, bet ir specialus apšvietimas bei LED ekranai – koncerto organizatoriai „Keep Live“ neslepia, kad „GusGus“ pasirodymui Lietuvoje dar niekada nebuvo sutelkta tiek jėgų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)