Niekas nemoka groti saksofonu taip, kaip tai atlieka Janas Garbarekas. Jo grojimo stilius tapo unikaliu, jo kuriama muzika jau kuris laikas reikalauja kitokios dimensijos nei džiazas. Nesuskaičiuojama daugybė įrašų, koncertai pačiose garsiausiose koncertų salėse visame pasaulyje, bendradarbiavimas su Keith Jarrett ar jo beprecedentis darbas su Hilliard Ansambliu išpopuliarino šį unikalų saksofonistą visuose muzikos žanruose. Jam niekada nerūpėjo tai, kad muzikos kritikams reikia rasti pačią tinkamiausią etiketę pagal kuriamą muziką. Garbarekas šito išvengia. Jo kurinių galima rasti džiazo, klasikos ir pop muzikos topuose. Nuo pirmųjų Miuncheno įrašų studijos ECM dienų, Jan Garbarek yra pats sėkmingiausias jų atstovas.

Vienas garsas – tai dar ne muzika. Jo meistriškos kompozicijos ir improvizacijos kuria melodingą muziką, kuri tarsi skverbiasi į sielą. Atviros garso erdvės plečiasi nuo absoliučios ramybės iki ekspresyvaus džiūgavimo, kuris spinduliuoja stulbinantį ramybės jausmą, kuriame nėra nei sekundės nuobodulio. Jo koncertai vystosi organiškai ir pateikia platų kylančios įtampos spektrą. Ši muzika kvėpuoja ir suteikia erdvės įkvėpti, skamba paprastai ir kompleksiškai vienu metu, yra didinga žaisminga ir rimta, įtraukianti ir išskirtinai atvira, intensyvi, bet ne sentimentali.

Kaip rašoma spaudos pranešime, šiame ture Jan Garbarek gros kartu su daugiamečiu kolega Rainer Brüninghaus – klavišiniai, bosistu iš Brazilijos Yuri Daniel ir meistrišku būgnininku iš Indijos Trilok Gurtu.

Visi šie muzikantai garantuoja, kad bendra muzikinė kelionė bus ypatingas koncertas, pilnas magiškų akimirkų. Su niekuo nesumaišomas tankios atmosferos jausmas, kuriame gausu garso ir erdvės, paliks neišdildomą, jausmingą pėdsaką kiekvieno giliausiame aš ir leis panirti į muziką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją