Muzikos grupė – prabangos reikalas

Kaip teigė DELFI kalbinta vedybų planuotoja Laura Vagonė, ne visi jaunieji vestuvėse gali sau leisti nusisamdyti muzikinę grupę. „Gyva grupė – prabangos dalykas. Jei žmonės gali tai sau leisti, visada sakau, kad neatsisakytų šios minties. Aš nekalbu apie vestuvių muzikantus, kur vienas groja sintezatoriumi, o kitas vaidina, kad groja. Aš esu už profesionalią muziką vestuvėse. Jei manęs klausia, ar verta imti „gyvą“ grupę, visada sakau, kad verta, nes ji priduoda šarmo, gyvumo“, - DELFI kalbėjo vedybų planuotoja.

Laura išvardino tris grupes, kurias rekomenduoja savo užsakovams.

„Vestuvėse negali eksperimentuoti, reikia įtikti įvairiems skoniams. Vieni iš mano favoritų – klaipėdiečių grupė „Old City Band“. Jie groja įvairiais instrumentais, turi labai platų repertuarą ir gali prisiderinti prie įvairios publikos. Labai šauniai vestuvėse pasirodo visai ne vestuvinė grupė „Saulės kliošas“. Jie labai gyvi, užveda, aktyviai bendrauja su publika. Labai fainas projektas „Orgen Roll band“, kuriame dainuoja Karolis Ramoška. Jie nėra statiški, bendrauja su žmonėmis, mato, kaip žmonės į juos reaguoja.“

"Saulės kliošas" pasirodymo akimirka

Vedybų planuotoja teigė, kad užmokestis minėtoms grupės vyrauja nuo 3 iki 5 tūkst. litų, neskaitant mokesčių. Sumokėjus šiuos pinigus, taip pat reikės pasirūpinti visa muzikantams reikalinga technika, mat šioms grupėms reikia profesionalaus įgarsinimo.

Už garsų veidą mokama dvigubai

Pašnekovė negailėjo pagyrų ir keletui garsių veidų. Kaip puikius šventės vedėjus, susibendraujančius su publika, ji paminėjo aktorių Leonardą Pobedonoscevą ir laidų vedėją Joną Radzevičių. Tiems, kurių vestuvėse daugiau vyresnio amžiaus svečių, L. Vagonė rekomenduotų grupę „Rondo“.

Pašnekovė neslėpė, kad suma, kurią tenka pakloti už žinomą veidą, skiriasi kone dvigubai: „Jei nesiskiria kaina, skiriasi programos trukmė. Už tą pačią sumą, kurią sumokėtumei nežinomai grupei, gauni dvigubai trumpesnį pasirodymą.“

Rondo

„Žmonės nori kuo mažiau žinomų veidų savo šventėje. Jie patys nori būti žvaigždės. Mano klientams nereikia parodomojo varianto, jie nori šaunios, gražios šventės. Jiems nereikia puikuotis, kad gali nusipirkti vieną ar kitą atlikėją“, - DELFI teigė vedybų planuotoja, pasiteiravus, ar dažnai užsakovai pageidauja žinomų veidų savo vestuvėse.

Muzika priklauso nuo svečių

Renginių organizavimo įmonės „Pirmoji kava“ savininkas Jogaila Morkūnas teigė, kad šiuo metu muzikos grupių paklausa labai įvairi ir jų užsakymas priklauso nuo renginio pobūdžio.

„Pasakyti, kas dabar yra ant bangos – neįmanoma. Pasirinkimas žvėriškai platus: nuo senųjų grandų kaip S. Povilaitis, G. Paškevičius iki visiškų naujovių, kaip Jazzu“, - DELFI pasakojo J. Morkūnas.

Rinkdamiesi muziką vakarui J. Morkūno svečiai atsižvelgia į svečių amžių, pakviestųjų sąrašą, kainodarą.

„Jei rengiamas vakarėlis „A“ lygio darbuotojams, kviečiami koncertuoti klasikinės ar džiazo muzikos atstovai. Jei tai yra „B“ ar „C“ darbuotojai, kviečiami pop žanro atstovai: Ž. Žvagulis, „Pinup Girls““, - dėstė pašnekovas.

"Pinup Girls"

Populiariausia – N. Bunkė

Pasiteiravus, kuri merginų grupė šiuo metu yra labiausiai graibstoma užsakovų, J. Morkūnas teigė, kad didelio pasirinkimo nėra.

„Kokias mes merginų grupes šiuo metu turime? „Pop Ladies“ ir „Pinup Girls“. „Pop Ladies“ dirba labai gerai, o kitų net ir nežinau, jų neliko. „Pinup Girls“ dirba taip pat gerai, bet jos yra atskiras formatas. Ant bangos dabar Natalija Bunkė. Jei ją nusisamdai – renginys kaip ir įvyksta. „ŠarkA“ dingo, K. Ivanova atsisakė dainavimo, vadinasi, kad ir šarka išskrido. Iš „Mokinukių bandyta daryti „Studentes“, bet jų banga jau praėjo“, - dėstė J. Morkūnas.

Nors šviesiaplaukių merginų grupė „Naujos pupytės“ itin dažnos viešnios įvairiose televizinėse laidose, jų plastinės operacijos sulaukė didelio atgarsio žiniasklaidoje, tačiau J. Morkūnas tikino, kad žmonės nenori mokėti už šviesiaplaukių pasirodymus tūkstančių.

„Naujas pupytes“ užmirškite, jos dirba tik tada, kai reikia“, - neslėpė renginius organizuojantis vyras.

"Naujos pupytės"

Tiems, kurie sumanė į savo privačią šventę pasikviesti „Pop Ladies“ su Natalija Bunke priešaky, teks plačiai atverti piniginę. „Suma svyruoja nuo to, kiek dainininkių pasirodys scenoje. Grubiai tariant suma yra tarp trijų ir šešių tūkstančių litų“, - teigė pašnekovas. Tiems, kuriems suma pasirodys per didelė, pigesnis variantas - „Pinup Girls“ merginos. Už jų pasirodymą teks sumokėti tris tūkstančius.

Tikina, kad populiarumo neprarado

„Naujos pupytės“ lyderė ir viena iš grupės „Pop Ladies“ narių Oksana Pikul tikino, kad vasaros savaitgaliai yra bene visi užpildyti. Į kalbas apie tai, kad „Naujos pupytės“ sulaukia mažai užsakovų dėmesio, Oksana tik numoja ranka – koncertų trūkumu ji tikrai nesiskundžia.

„Žmonės, kurie pageidauja „Pop Ladies“ ar „Naujų pupyčių“ yra skirtingi. Šių grupių net negalima lyginti. „Pupytės“ dažnai dainuoja rusiškai, tad esame pageidaujamos tų užsakovų, kurie domisi rusiška muzika.“

O. Pikul teigė, kad „Pop Ladies“ populiarumą garantavo keturios gerai žinomos merginos, turinčios savo gerbėjų ratą. „Kai grupėje yra keturi, stiprūs veidai, kokybiška programa - suprantamas užsakovų noras matyti šią grupę savo šventėje. Tu gali turėti vienoje scenoje keturis žinomus veidus. Vos susikūrus šiai grupei buvo aišku, kad ji bus lyderė“, - DELFI pasakojo žinoma šviesiaplaukė.

Atskleisti, kiek tektų pakloti už tai, kad savo šventėje išvystum „pupytes“ ant scenos, moteris nepanoro, tik patikino, kad mažiau, nei tektų sumokėti už „Pop Ladies“ pasirodymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (245)