Nori daugiau Afrikos

Tamsus „Lights Out“ renginių ciklas suteikia progą klubo scenoje išgirsi skambius pogrindinio pasaulio šokių muzikos scenos vardus. Būtent jiems ir priklauso Paolo Mojo – vienas geriausiai tarptautiniu mastu žinomų D. Britanijos didžėjų ir prodiuserių.

2009-aisiais atlikėjas pateisino klubinio keliautojo vardą. Paolo Mojo be atokvėpio „davėsi“ po skirtingų žemynų šokių aikšteles. Didžėjus, pernai šturmavęs JAV, Australiją, Japoniją, Korėją, metų pabaigoje po kaulelį išnarstė Pietų Amerikos šalių klubus. Paolo Mojo šokdino Brazilijos, Kolumbijos, Kosta Rikos terasas ir net keliskart prasuko pro pamėgtąją Argentiną.

„Kai kuriuose pasaulio kraštuose klubinė scena stipri jau daugelį metų. Mane visuomet įkvepia Japonija ir Pietų Amerika. Pasitaiko ir naujų vietų, kurios nustebina, tačiau kasmet darosi vis sunkiau rasti šalių, kuriose dar nebuvau. Šiuo metu norėčiau labiau patyrinėti Afriką“, – pasakoja Paolo Mojo.

Per savo dvidešimties metų karjerą didžėjus skaičiuoja daugybę keistų situacijų, susijusių ne tik su kelionėmis. Pavyzdžiui – įdomiomis aplinkybėmis įsigyti pirmieji grotuvai. „Būdamas trylikos patekau į autoavariją. Sunkių sužalojimų nepatyriau, tačiau teismas man priteisė pinigų, kurių neturėjau teisės liesti iki aštuoniolikos. Sulaukęs pilnametystės, nusipirkau grotuvus“, – prisimena Paolo Mojo.

Išpranašavo sėkmę

Šeštadienį „Exit“ lankytojai turės progą prisiliesti ne tik prie asmeninės Paolo Mojo kūrybos naujienų. Vis garsiau girdimos leidybos kompanijos „Oosh!“ viršininkas scenoje dalinasi planuojamais išleisti savo ir kitų prodiuserių muzikos eksperimentais.

„Exit“ šokių aikštelėje taip pat skambės DJ Strip kūriniai. Tai – naujasis Paolo Mojo pseudonimas, po kuriuo prodiuseris prieš kelis mėnesius savo gerbėjams pristatė tris kūrinius. Visi jie gimė kelionėse tarp įkvėpimą suteikusių pasirodymų ir buvo „parašyti“ nešiojamuoju kompiuteriu.

„Nemaža dalis mano skambesio scenoje grįsta neišleistais, net pavadinimų neturinčiais garso takeliais. DJ Strip vardas skirtas išgryninti šioms muzikinėms idėjoms ir pristatyti jas platesnei auditorijai“, – sako Paolo Mojo.

Praėjusios viešnagės „Exit“ metu Paolo Mojo prognozavo, kad ekonominė krizė nedarys didelės įtakos klubų lankomumui. „Mūsų laukia labai įdomūs 2009-ieji, tačiau žmonės visuomet norės „nuleisti garą“, o klubai tam ypač tinka“, – 2008 metų pabaigoje sakė atlikėjas. Paolo Mojo pataikė tiesiai į dešimtuką – praėję metai buvo tarp sėkmingiausių „Exit“ veiklos istorijoje.

Ritmenbliuzo salėje – keturi vardai

Pagrindinėje „Exit“ erdvėje griaudint techno ir house rifams, nenuobodžiaus ir visuomet karšta antroji klubo salė. Šiemet čia karaliaus net keturi vienas kitą keisiantys didžėjai – DJ Mamania, DJ Komka, DJ Emylis ir DJ Playa G.

Artėjantį šeštadienį mažąją klubo salę seksualiais hip-hop, funk ir disco ritmais užves DJ Komka. Penktus metus plokšteles sukantis vilnietis priklauso grupei „Decredo“ ir koncertuoja kartu su eksperimentinio hip-hop projektu „Projekt Undersky“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją