Dažną vakarą su pučiamaisiais ir mušamaisiais instrumentais grojančius jaunuolius vaiko policija. Kur dėtis triukšmingiems svečiams, rankomis skėsčioja nežinodama ir miesto savivaldybė. Muzikalus šešetukas tikisi, kad ateityje gatvės muzikantai taip pat galės tapti pilnaverčiais J. Basanavičiaus gatvės prekybininkais, kurių siūloma prekė yra gyva muzika.

Grupės S.E.T. nariai neslepia, kad užsidirbti Palangoje galima išties nemažai. Jei oro sąlygos leidžia, per dieną kiekvienas jų surenka po 30 eurų. Poilsiautojai dosniai atsilygina išties profesionaliai muzikuojantiems vaikinams.

Šie už surinktus pinigus taupo naujiems muzikos instrumentams, kurie kainuoja apie 2 tūkst. eurų. Savaitgaliais dirba dažniausiai, nes poilsiautojai skuba į naktinius klubus. Bet ir šiokiadieniais jiems žiūrovų ir klausytojų tikrai netrūksta.

Galima sakyti, šie jaunuoliai užaugo J. Basanavičiaus gatvėje. Nes groti kurorte jie pradėjo būdami dar paaugliai. Prieš ketverius metus pirmąkart Palangos gatvės praeiviams nusilenkę jaunieji muzikantai sako dabar jau žinantys, kas patinka kurorto svečiams.

„Pradžioje grojome klasiką, džiazą, šiek tiek roko, bet supratome, kad žmonėms reikia populiariosios muzikos. Todėl dabar mūsų repertuarą daugiausiai sudaro perdaryti žinomi kūriniai. Jie skamba visiškai kitaip ir, svarbiausia, patinka kurorto publikai“, - džiaugėsi S.E.T. kolektyvo nariai.

Pernai prie muzikalios kompanijos buvo prisijungęs netgi vienas kavinės atlikėjas, labai norėjęs pakoncertuoti savo malonumui.

„Mūsų grupės sudėtis daug kartų keitėsi. Grupėje grojo trombonai, būgnai, trimitai, saksofonas, akordeonas, net ir smuikai su birbyne, turėjome vokalistų. Galiausiai pasirinkome mums pastoviausią, tvirčiausią sąstatą – keturi trombonai ir būgnai, tačiau reikiamu momentu prie mūsų prisijungia ir saksofonas, ir akordeonas arba vokalistai. Toks pagrindinis sąstatas pradėjo formuotis praėjusiais metais, kai grodami Palangoje išbandėme įvairius skambesius ir muzikinius žanrus. Pradėjome nuo muzikos, kurią geriausiai mokėjome išreikšti, nes daugiausia grodavome savo mokymo įstaigose - nuo klasikos bei džiazo, bet pamatėme ir supratome, kad žmonių, prijaučiančių tokiai muzikai, yra vienetai. Tokia muzika ne visiems suprantama ir mėgstama. Tad pabandėme jiems atlikti gerai žinomų lietuviškų kūrinių. Kartais žmonės ir patys padiktuodavo, ką norėtų išgirsti, o tai dažniausiai ir būdavo gerai žinomi lietuviški šlageriai. Tad mūsų repertuaras pradėjo keistis, pradėjome groti gerai žinomą lietuvišką ir užsienietišką muziką, atkreipdami dėmesį į tai, kas patinka ir mums, ir gerai nuteikia, bei išjudina klausytojus“, - DELFI pasakojo grupės narys Lukas.

Pagrindinėje Palangos gatvėje vaikinai groja dvi-keturias valandas. „Koncertuojame kiek sveikata leidžia. Arba kol policija neišvaro“, - apgailestavo jie.
Palangos gatvėse muzikuojanti grupė S.E.T.

Vaikinai pasakoja, kad anądien iš J. Basanavičiaus gatvės vejami muzikantai sulaukė didelio žiūrovų palaikymo. „Žmonės netgi šaukė: „Gėda, gėda“. Mūsų pasiklausyti buvo sustoję apie penkis šimtus žmonių, kurie labai palaikė mus“, - sakė vaikinai.

Muzikantai prisipažįsta, kad koncertuoti gatvėje jiems neleidžiama dėl triukšmo. Mat jų pučiamieji ir mušamieji instrumentai skamba kaip su stiprintuvais. Todėl vaikinams tenka ieškoti nuošalesnės vietos savo gyviems pasirodymams.

„Buvome nuėję į Palangos savivaldybę, norėjome išsipirkti vietą. Kaip pardavėjai daro. Bet jie neturi tokių leidimų, skirtų specialiai gatvės muzikantams. O mes juk neprekiaujame daiktais. Žmonėms parduodame savo muziką“, - DELFI pasakojo S.E.T. nariai.

Vaikinai groja ne tik Palangoje, J. Basanavičiaus gatvėje, bet ir įvairiose miestų šventėse, kaip Klaipėdos „Jūros Šventė“, Joninės, kur susiburia daugybė žmonių. Juos taip pat dažnai kviečia groti ir į privačias šventes - vestuves, krikštynas, gimtadienius.

„Ilgą laiką grojome negalvodami apie grupės pavadinimą, tačiau kartą, kai mus pakvietė pagroti Palangos bare, turėjome kažką greitai sugalvoti. Kadangi esame susibūrę iš įvairių miestų, pirmiausia galvoje atsirado asociacijos su žodžiu „surinkti“, o kadangi reikėjo trumpo aiškaus, skambaus pavadinimo, pasirinkome žodį SET – kas angliškai reiškia ir „rinkinys“ ir „grupė“, o taip pat ir daugybė mus atitinkančių būdvardžių, kaip atkaklūs, visada pasiruošę, ryžtingai pasirengę ir degantys noru užkurti žmonėms gerą nuotaiką“, - pasakojo grupės S.E.T. narys Lukas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)