Gabrielę Vilkickytę muzika lydi nuo mažumės tapus choro „Liepaitės“ dalimi. Dainuojant chore ir su juo daug keliaujant atsiskleidė ne tik Gabrielės talentas, bet ir aistra pažinti pasaulį. Todėl 2018 m. išleidusi EP „Kilometrai“ ir žymiausią singlą „Test2255“ Gabrielė paliko namus ir pastaruosius metus praleido tarp Honkongo, JAV ir Australijos dykumų. Kelionės įkvėpė kurti – jose gimė ne tik naujų dainų tekstai bei muzika, bet ir trumpi dokumentiniai filmai.

Kaip rašoma organizatorių pranešime spaudai, šiandien Gabrielė skamba vis garsiau. Pernai surengtas koncertas Vilniuje sulaukė tokio susidomėjimo, kad teko skelbti antrą pasirodymą – jo bilietai išpirkti akimirksniu. Šiemet atlikėja jau surengė solinį koncertą Kauno „Žalgirio“ arenos amfiteatre, kur tuščių vietų taip pat nebuvo.

Gabrielė tiki, kad vokalas ir pianinas moderniam žmogui nėra nuobodus reiškinys. Visgi jos populiarumą lemia ne tik išskirtinio tembro balsas – klausytojus paperka pačios Gabrielės nuoširdumas bei dainų tekstai, kuriuose dažnai analizuojamas tikrumo ilgesys ir baimė išgirsti save.

Jau žinoma, kad muzikos festivalyje „Granatos Live“, kuris vyks liepos 31 – rugpjūčio 2 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse, pasirodys švedų popmuzikos žvaigždė Zara Larsson bei britų šokių muzikos kūrėja Becky Hill. Daugiau naujienų festivalio organizatoriai žada pateikti netrukus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)