Kad koncertas tikrai nevyks, dar anksčiau patikino Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas. Tiesa, net ir po to kurį laiką į SEL koncertą dar buvo galima įsigyti bilietus. Dabar bilietų platintojas dalijasi atnaujinta informacija ir oficialiu pranešimu, kad koncertas yra atšaukiamas, o pinigai už įsigytus bilietus – grąžinami.

„Atnaujinta 2022-04-22. Pranešame, kad renginys „SEL Klaipėda 2022“, kuris turėjo įvykti 2022 m. liepos 9 d. Klaipėdoje yra atšauktas.

Pirkę kasose prašome užpildyti pinigų grąžinimo formą. <...> Bilietus įsigijusiems internetu – pinigai bus grąžinti į tą pačią sąskaitą iš kurios buvo atliktas mokėjimas. Pinigai bus pervesti iki 2022 metų gegužės 15 dienos.

Prašymai priimami iki gegužės 30 d.“ – informavo bilietai.lt.

Žinia, kad renginys yra atšaukiamas, su gerbėjais pasidalinta ir grupės SEL, ir asmeninėje E. Dragūno paskyrose.

E. Dragūno pasisakymai, sukėlę ažiotažą

Dainininkas anksčiau pasidalijo instagramo istorijų serija, kurioje atviravo, ką mano apie šių dienų įvykius Ukrainoje.

„Daugelis manęs klausia nuomonės, ką aš manau apie viską ir kodėl tyliu, kodėl nieko nepasakau. Mano nuomonė yra tokia: yra žmonės, kurie sukuria ginklą, yra žmonės, kurie paliečia ginklą, yra žmonės, kurie gali šaut į žvėrį, ir yra tie, kurie gali šaut į žmogų. Tai va tie, kurie ten sėdi ir šaudosi, vyksta natūralus planetos išvalymas. Tegu jie ten b... šaudosi, aš už taiką“, – vaizdo įraše sakė Selas.

Tiesa, netrukus minimi įrašai buvo ištrinti.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas

Vilniaus apylinkės prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl E. Dragūno socialiniuose tinkluose paskelbto vaizdo įrašo karo Ukrainoje tema.

Tyrimas pradėtas siekiant įvertinti, ar nepadaryta nusikalstama veika, numatyta Baudžiamojo kodekso 170 str. 3 d.

Jame teigiama, kad tas, kas viešai kurstė smurtauti, fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras, jį bus pavesta atlikti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)