Į areną porą taip ir nebuvo įleista, nes turėjo padirbtus bilietus, kuriuos nusipirko iš nepažįstamo vaikino.

„Bilietus tikrai būčiau pirkusi iš oficialaus platintojo, tačiau kai pradėjau domėtis, nebebuvo dviejų vietų viena šalia kitos, liko tik kelios pavienės vietos ir bilietai stovimose vietose. Tai man netiko, nes į koncertą norėjau su vyru. Todėl „Facebook“ mamyčių forume paklausiau, gal kas nebegali eiti į koncertą ir parduoda bilietus“, – pasakojo klaipėdietė.

Jai iškart parašė vaikinas, kuris tikino turįs bilietų ir gali juos parduoti, nes pačiam nebereikia. „Su juo susitikau akis į akį. Jis man padavė bilietus – e-kvietimus, o aš jam pinigus. Už abu bilietus sumokėjau 54 eurus, tai tikrai ne pigiau, nei būčiau pirkusi iš oficialaus platintojo“, – kalbėjo moteris.

Atstovėjusi ilgą žiūrovų eilę, pora galiausiai pasiekė bilietų skenavimo vietas. Jų turėti bilietai nesiskenavo, todėl jiems pasiūlyta paėjėti į kitą vietą, kol viskas bus išsiaiškinta. Ten stovėjo dar apie 10 žmonių.

„Galiausiai paaiškėjo, kad visi mes bilietus nusipirkome iš kažkokių vaikinų ir visi tie bilietai yra netikri. Matyt, tuos e-kvietimus labai lengva padirbti – atspausdini ne vieną kartą ir pardavinėji, nors žmonės net neįtaria, kad nepateks į koncertą. Buvo labai pikta, norėjosi verkti. Planavome romantiškai praleisti vakarą, vaiką specialiai močiutei palikome, o patyrėme tokį nusivylimą“, – apmaudo neslėpė klaipėdietė.

Ji dar bandė socialiniame tinkle surasti tą vaikiną, iš kurio pirko bilietus. Tačiau jo anketa jau buvo ištrinta, o telefonas, kurio numerį pardavėjas davė, taip pat išjungtas.

Klaipėdietė policijai parašė pareiškimą, tą patį padarė ir dauguma kitų nukentėjusių asmenų. „Gal jį suras, nors pinigus atgausime, tačiau niekas nekompensuos to nusivylimo, sugadintos nuotaikos“, – apgailestavo pašnekovė.

Bilietus platinančius bendrovės „Bilietai LT“ direktorė Aušra Mockaitė teigė, jog ne veltui tiek vartotojų taisyklėse, tiek pačiuose bilietuose pirkėjus įspėjami apie galimas rizikas, susijusias su neteisėtu bilietų naudojimu, pavyzdžiui, klastojimu, perpardavinėjimu.

„Tačiau tokių atvejų, nors ir ne dažnai, bet pasitaiko. Perkant bilietus ne pas įgaliotą renginio bilietų platintoją, prarandamos ne tik garantijos patekti į renginį, bet ir susigrąžinti pinigus renginio atšaukimo atveju ir pan. Perkant bilietus iš perpardavinėtojų rizikuojama nepatekti į renginį, jei yra padaryta bent viena bilieto kopija. Nukentėjusiems rekomenduojame kreiptis į atsakingas institucijas, kurioms kreipiantis bus pateikta informacija apie konkrečius bilietų įsigijimo faktus, mokėtojus. Deja, pasitaiko tokiu atvejų, kai bilietai būna įgyjami vogtomis mokėjimo kortelėmis, o tai apsunkina kaltųjų paieška“, – teigė A. Mockaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)