Pirmieji koncertrai – gimtuosiuose Druskininkuose

Kaip rašoma pranešime spaudai, Simona savo pirmuosius „koncertus“ pradėjo rengti dar Dainavos sanatorijoje, Druskininkuose. Tuo metu būdama vos 4 metukų, ten ji šokdavo ir dainuodavo kartu su svečiais bei koncertuojančia savo būsima muzikos mokytoja, kol tėtis dirbdavo prie aparatūros.

Vos po metų Simona tapo vaikų grupės „Labas“ nare. Nors grupė iširo, jaunoji atlikėja muzikos neapleido – dainavo choruose, ansambliuose. Viena įsimintiniausių patirčių – muzikinis projektas „School of rock“, vykęs Ispanijoje ir Portugalijoje. Taip pat nemažai įkvėpimo ji gavo 2014 m. sukūrusi savo asmeninį „YouTube“ kanalą, kuriame perdainuodavo kitų atlikėjų dainas. Vis dėlto kertiniu gyvenimo įvykiu tapo muzikinis projektas „X Faktorius“.

Nuoskauda palieka kartėlį, bet nuo savęs pabėgti neįmanoma

Projekto metu nukeliavusi net iki „Kėdžių etapo“, Simona netvėrė džiaugsmu. Tačiau išgirstas „ne“ – grąžino į realybę, o nuoskauda – privertė persvarstyti savo kelią.

„Po dalyvavimo projekte sau pasakiau, kad muzika užims mažesnę gyvenimo dalį ir karjeros sieksiu finansų srityje, kurioje ir turiu aukštąjį išsilavinimą. Tąkart dalyvavimas „X Faktoriuje“ pasėjo nepasitikėjimą savimi ir savo užsibrėžtu tikslu – eiti muzikinės karjeros keliu. Tačiau nuo savęs nepabėgsi. Muzika vėl surado mane ir dabar užima dar didesnę dalį nei kada nors anksčiau“, – sako projekto „Padovanok dainą“ įkūrėja S. Višnevskaja.

Įkvėpė Amerikos muzikos žvaigždė

Pasak Simonos, ilgą laiką ją slėgė našta, nes muzika buvo tai, ko jos gyvenime labiausiai reikėjo. Tuo įsitikinti padėjo muzikiniai atradimai.

„Kai muziką buvau nustūmusi į šalį, netikėtai atradau atlikėją Billie Eilish. Jos dainos ir pats faktas, kad jauna atlikėja kūrė dainas nuo mažų dienų, mane pačią paskatino atsisakyti įgytų baimių bei sukurti kažką savo. Tam puiki proga atsirado tada, kai man pasipiršo vyras. Tada aš iškart žinojau, kad noriu padaryti jam staigmeną ir sukurti dainą. Į ją sudėjau prisiminimus, jausmus ir visus gražius žodžius, kuriuos norėjau jam išsakyti. Būtent tai šiuo metu darau kurdama personalizuotas „Padovanok dainą“ dainas“, – teigia Simona.

Personalizuotos dainos kūryba – intymus, trapus ir jausmingas procesas

Nors daugeliui gali atrodyti, kad sukurti dainą – vieni niekai, realybė kitokia. Pasak Simonos, dainos kūrimas – ypatingas procesas. Kai užsakovas pasakoja, apie ką turėtų būti daina, labai svarbu įsiklausyti ir gebėti susitapatinti su juo bei pasakojama istorija.

„Su kiekviena istorija susipažįstu, susitapatinu ir rašau žodžius, lyg būčiau tai išgyvenusi pati. Šiame kūrybiniame etape padeda empatija ir mokėjimas įsijausti. Pradedu rašyti žodžius, o tuomet išjautusi tai, kas užrašyta, sukuriu melodiją, atitinkančią istorijos nuotaiką“, – kūrybinio proceso detalėmis dalijasi Simona.

Pasak jos, nors projektas ir nišinis, kasdien pritraukia nemažai susidomėjusių bei ieškančių nestandartinių, prasmingų dovanų.

„Tikriausiai daugeliui jau pabodo dovanoti materialius, spintose dulkančius daiktus. Matosi, kad žmonės yra pasiilgę tikrumo, autentikos ir nesumeluoto jausmo“, – pasakoja kūrėja.

Ne viename Simonos socialiniame tinkle įkeltame įraše galima matyti, kaip sutuoktiniai, jubiliatai ar be progos nustebinti dovanos gavėjai lieja džiaugsmo ašaras bei per kūrinį išgyvena nostalgiškus, širdį glostančius, jausmus.

„Turėdama progą atlikti sukurtą dainą gyvai tam žmogui, kiekvieną kartą išgyvenu neapsakomą jausmą, nes dainuodama, iš jo veido, reiškiamų emocijų ir apskritai kūno kalbos galiu matyti, jog pasiekiau jo širdį bei sielą. Man tai yra gražiausias įvertinimas“, – teigia atlikėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją