Kaip sako festivalio vadovas prof. Algirdas Vizgirda, festivalis lieka ištikimas amžinosios muzikinės kultūros vertybėms ir tradicijoms. „Klausytojai turės puikią progą išgirsti aukšto lygio klasikinės muzikos, kurią atliks geriausi Lietuvos ir užsienio šalių muzikantai“, - sakė A. Vizgirda.

Nidos ir Juodkrantės bažnyčiose skambės Johano Sebastiano Bacho vargoninė, instrumentinė ir vokalinė muzika, o jo sūnaus, Karlo Philippo Emanuelio Bacho, įstabiu kūriniu „Magnificat“ atidaromas pats festivalis „Kuršių Nerija 2004“. Taip pat bus atliekami W.A. Mocarto, J. Haidno, F. Mendelsono, A. Vivaldi, taip pat Giedriaus Kuprevičiaus, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio, Broniaus Kutavičiaus, Kristinos Vasiliauskaitės ir kitų kompozitorių kūriniai.

Pagrindinis šių metų festivalio atlikėjas — Lietuvos nacionalinės filharmonijos orkestras „Musica Humana“. Jo pagrindu sudarytas festivalio orkestras, į kurį pakviesti geriausi Lietuvos muzikantai:valstybinis Šiaulių choras „Aidija“, M. K. Čiurlionio kvartetas, solistai Regina Maciūtė, Ignas Misiūra, Mindaugas Zimkus, Ieva Prudnikovaitė ir kiti. Taip pat pirmą kartą festivalyje gros Lietuvos muzikos akademijos fleitų kvartetas, garsi visoje Europoje arfistė Florence Sitruk iš Vokietijos, iš JAV atvyks žymus pianistas Povilas Stravinskas.

Iš viso planuojama surengti 15 koncertų. Paskutinis koncertas įvyks rugpjūčio 15 dieną per Žolines, naujoje katalikų Marijos krikščionių pagalbos bažnyčioje Nidoje. Skambės W. A. Mocarto šedevras ,,Našlaičių prieglaudos mišios” ir W.A.Mocarto amžininko (pagal legendą — ir amžino priešo) Antonio Salieri ,,Te Deum” chorui, solistams ir orkestrui.

Festivalis yra dalis šiųmetės „Vasaros pramogų kolekcijos“, pirmą kartą apjungusios Neringoje vykstančius vasaros kultūros renginius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją