Savo kūrinio pavadinimą atlikėjas pasiskolino iš senovės romėnų autoriaus Tito Plauto dramos. Frazė „Lupus est homo homini, non homo, quom qualis sit non novit“ yra puikiai žinoma visame pasaulyje ir verčiama „Žmogus yra ne žmogus, o vilkas nepažįstamajam“. Taip simboliškai Mr.Bullet primena, kad žmogus yra žiaurius ir negailestingas tam, ko jis nepažįsta, ir tam, su kuo jis nėra susidūręs, rašoma pranešime spaudai.

„Temos, kurias gvildenu naujausiame kūrinyje „Homo Est“ yra amžinos. Visų pirma, šis kūrinys yra apie draugystę ir išdavystę, kurias, matyt, esame patyrę kiekvienas. Čia veikia bibliniai draugai Jėzus ir Judas, laiškus draugui rašęs romėnų filosofas Seneka, o taip pat – už homoseksualumą kalėjime sėdėjęs rašytojas Oskaras Vaildas“, – sako Mr. Bullet.

Dainą palydinčiame vaizdo klipe atlikėjas naudoja žiaurius smurto šeimoje motyvus, atkreipdamas dėmesį, kad LGBT asmenys dažnai nesulaukia palaikymo šeimoje ir tampa smurto aukomis.
Regio žanro „Homo Est“ įrašyta 2022 metų sausio mėnesį studijoje „Shiaure rec.“, Vilniuje.

Garso įrašo režisierius – Mantvydas Mirinauskas. Muzikos autoriai – žymus Nyderlandų kompozitorių duetas, kurį sudaro Stefan Schonewille ir Justin de Vries. „Homo Est“ bus įtraukta į pirmąjį Mr.Bullet regio albumą „Už mus ir jus“, kuris pasirodys 2022 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)