Vos prieš savaitę Andrius Tapinas laidoje „Laikykitės ten“ visą dėmesį sutelkė temai apie bažnyčią gaubiančius skandalus, o šeštadienio popietę Vilniaus arkivyskupija išplatino pranešimą apie galimą nepilnamečio išnaudojimą. Verdant karštoms diskusijoms Kaune gimė naujas muzikinis projektas, startuojantis su kūriniu „Kunigas“. Dainoje aiškiai išdėstyta pasipiktinimo idėja visuomenei taip skaudžia tema – pedofilija.

„Jesus works until 3” daina „Kunigas” pasiruošusi išvysti dienos šviesą ir laukia įvertinimų, o grupės vaikinai trumpai pasakoja apie grupės įsikūrimo istoriją, skleidžiamas idėjas, planus, bei kunigą pedofilą.

- Kaip sugalvojote kurti grupę?

- Idėja sukurti grupę kilo vokalistui Rokui Petkevičiui. Jau ir seniau visi buvome draugai, kurie muzikuoja. Tad mūsų grupėje Rokas yra vokalistas, Dainius Giedra užsiima įrašais ir elektroniniu skambesiu. Ricardo Romeika groja elektrine gitara, o Vytis Kišūnas - klavišais. Leisdavome nemažai laiko baruose, durniuodavom ir svajojom apie gyvus pasirodymus, savotišką chaosą scenoje.

- Kaip gimė mintis kurti dainą apie kunigą pedofilą?

Rokas Petkevičius: Tuo metu gyvenau Briuselyje prie vaikų darželio ir nuo ryto girdėdavau klykiančius vaikus. Kartą išėjus į balkoną kilo mintis kažką apie tuos vaikus sukurti, taip šovė mintis į šią kompaniją įtraukti ir kunigą, bei paliesti pedofilijos temą.

- Ar tikitės bažnyčios reakcijos?

- Mums visiškai nesvarbu. Tegul bažnyčia apsišluoja savo kiemą. Tikrai nenorime įžeisti bažnyčios bendruomenės ar tikinčių žmonių, bet pedofilijos tema pasirodė aktuali ir provokuojanti. Kiti kūriniai su šia tema neturės nieko bendro.

- Jėzaus vardą naudojate savo pavadinime. Kaip gimė toks pavadinimas?

Rokas Petkevičius: Vaikščiodamas Briuselyje galvojau, kaip kieta būtų atidaryti barą, kuris vadintųsi „Jesus works until 3” ir dirbtų jis nuo 3 valandos ryto, o jame rinktųsi visokie freak'ai, o bare tilptų ne daugiau nei 4 asmenys. Barą atidaryti pasirodė per brangu, o mintis nugulė būtent grupės pavadinime.

- Kaip įvardintumėte savo kuriamos muzikos stilių?

- Būtent šiai dainai priskirtume punk stilių. Tiesiog absurdas.

- Ar internete galima rasti daugiau jūsų muzikos?

- Nesenai mūsų kurtą muziką buvo galima išgirsti žinomos menininkės, šokėjos Vilmos Pitrinaitės performanse „Tai ne tavo sapnas“. Internete galima susirasti. O „Kunigas“ yra pirmas mūsų kūrinys, kurį pristatome viešai, tačiau turime paruošę ir daugiau kūrybos, kurią sudėsime į mini albumą ir artimiausiu metu paskleisime plačiau.

Kviečiame įvertinti naujausią kauniečių grupės sukurtą dainą:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)