Kaip rašoma pranešime spaudai, kai Angelou į savo dainų tekstų knygutę parašė „Think I need me antidote” („Manau, man reikia priešnuodžio”), ji negalėjo nuspėti, kad viskas virs į tai, ką šiandien išgirdo klausytojai: muzikinį tour de force, atskleidžiantį sodrų dainininkės balsą ir kviečiantį į emocinę kelionę nuo ramybės iki didingo gospeliško finišo.

„Dainos pavadinimas „Antidote” reiškia priešnuodį tave menkinantiems žmonėms. Norėdama perteikti šią mintį, dainoje atskleidžiu vyro ir moters santykius. Tačiau ši dainos žinutė gali būti pritaikyta bet kokiems kitiems toksiškiems santykiams”, – detales paaiškina Angelou.

90-ųjų R&B, 70-ųjų soul’o ir šiuolaikinės elektroninės muzikos įkvėpta „Antidote” išsiskiria iš kitų šiandienos populiarios muzikos dainų savo skambesiu. Dainos įraše naudoti tik gyvi instrumentai, kaip būgnai ar analoginiai sintezatoriai. Angelou parašytą dainą į naują lygmenį perkėlė prodiuseris Snorre Bergerud’as iš Vilniuje įkurtos „Ymir Audio” studijos. Jie kartu dirbs ir prie būsimo EP.

Dainai klipą sukūrė Pijus Vėberis, nuolat eksperimentuojantis šiame videožanre ir pasiekiantis įspūdingų rezultatų. Šįkart jis gilinosi į žmogaus pasąmonės galią – kaip atskiri protai galėtų būti sujungti tarpusavyje.

„Man įdomu, kaip vienas žmogus galėtų būti sujungtas su kitu pasąmonės lygmenyje ir, valdant save, valdyti kito kūną”, – sako Pijus. „Realu, kad ateityje galėsime mintis transliuoti tiesiai iš savo smegenų į kito žmogaus smegenis be jokių papildomų priemonių, leisti mintims tekėti laidais kaip teka elektra, atverti savo pasąmonę kitiems. Tai skamba bauginančiai – bet kartu labai intriguojančiai. Norėjau tai tirti.” Klipo idėjai atskleisti jis pasitelkė futuristinę scenografiją, įkvėptą cyberpunk estetikos.

„Antidote” išgirskite ir pamatykite čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)