Irūna, Ineta, Ieva, Kristina, Rūta ir Simona – šie vardai prieš dvejus metus buvo žinomi tik ištikimiausiems vaikų popchoro „O lia lia" gerbėjams – mažyliams ir jų tėveliams. Dabar šias merginas nuolat galima išvysti televizijos laidose, žurnalų viršeliuose. Jas šiandien pažįsta ir didelis, ir mažas. Popmuzikos įžymybės, kurias „Mokinukės“ anksčiau matydavo tik per televizorių ekranus, šiandien su jomis bendrauja kaip scenos senbuvėmis.

Prieš metus, kai viename dienraštyje „Delfinų" lyderis Stano prognozavo, jog „Mokinukių“ jau po metų niekas neprisimins, merginoms sukilo ambicijos. Pakvipo konfliktu, tačiau svajingasis „delfinas“ ir debiutantės netruko susitaikyti, o dabar vieni kitus vadina vienais geriausių draugų. „Labai gerai sutariame ir su „Yvos" merginomis: jos tokios paprastos, lengvai bendraujančios kaip ir mes. Apskritai nė vienos grupės ar atlikėjo negalime pavadinti priešais – mums visi mieli“, - sako „Mokinukės“, garsėjančios savo draugiškumu ir užkrečiančiu linksmumu.

Koncertai įvairiausiuose Lietuvos kampeliuose, įrašai, repeticijos, fotosesijos, interviu, televizijos laidos – tokiu tempu merginos gyvena jau pusantrų metų. O juk šalia viso to – dar ir mokslai. Kaip jaunos dainininkės sugeba pakelti tokį krūvį, kas joms suteikia jėgų? „Dainavimas ir koncertai mums yra didžiausias malonumas. Mokslas – privalomas dalykas, tad reikia mokėti suderinti. Kartais tenka vadovėlius į rankas griebti, ir kai važiuojame į koncertus, ir kai studijoje ruošiamės įrašinėti dainas. Kai labai nori – įmanoma viskas“, - tvirtina merginos.

Šešios merginos – šeši skirtingi charakteriai, tačiau per ilgus metus, praleistus kartu, merginos jau priprato viena prie kitos. „Žinome, kada galime pasiginčyti, o kada geriau patylėti. Dažniausiai baramės dėl ne vietoje paliktų drabužių arba tvarkos autobusiuke. Arba štai Simona – ji puikiai moka mus parodijuoti, ir tada kartais prasideda pykčiai“, - kvatoja Irūna.

Albumo „Maža širdelė“ kūrimas užtruko beveik metus. Įrašinėjant visas dešimt naujų dainų studijoje buvo laikomasi griežtos drausmės – jokios šaltos kokakolos, jokių ledų. Visko, kas galėjo pakenkti balsui, merginoms reikėjo atsisakyti. „Tai padaryti mums nebuvo sunku, juk iš tikrųjų tai kenkia balso stygoms“, - tvirtino merginos.

Įrašinėdamos naujas dainas „Mokinukės“ stengėsi išlaikyti tą patį stilių, taip sėkmingai perteiktą plokštelėje „Pažadai“, tačiau naujovių taip pat neatsisakė – keliose dainose, tarp jų ir jau išpopuliarėjusioje „Baby“, jaučiami modernaus r‘n‘b štrichai. Daina „Mergytės-katytės“ prisodrinta rytietiška egzotika. „Skambant šiai dainai kyla rankos ir kojos – taip norisi šokti. Per savo koncertus, kai dainuojame „Mergytes-katytes“, kviečiame visas paneles kartu su mumis pasimaivyti, pakraipyti užpakaliukus“, - šypteli dainininkės.

Antrajame albume įrašytas ir pirmųjų pasimatymų himnas „Niekas nepasikeis“, išspausiantis ašarą ne tik panelėms, tačiau ir pirmosios meilės virpulį pajutusiems vaikinukams. Įrašinėjant šį kūrinį merginų vadovė Laima Lapkauskaitė vis kartojo: „Įsijauskit į tai, apie ką dainuojat“. „Geriausiai tai padaryti pavyko Irūnai“, - gudriai mirkteli dainininkės.

Aštri ir įdomi – taip „Mokinukės“ apibūdina kūrinį „Geras skonis“. „Jei aš tau patinku, tavo geras skonis. Fainas bičas tu, o ne koks molis“, - štai toks priedainis privers suklusti panelių dėmesį medžiojančius vaikinus.

Bene daugiausia simpatiškosios suvalkietės krykštavo kartu su krepšininku Tyrone‘u Nesby, prisidengusiu pseudonimu T-Nes, įrašinėdamos dainą „D-Love“. „Mokinukės“ ir T-Nes – kaip diena ir naktis. Mes ir taip nedidukės, o kai šalia atsistoja toks gražus, tamsus, be galo mielas ir labai aukštas vaikinas, tiesiog suima juokas – labai jau įdomus derinys“, - prisiminimais apie antrojo albumo „Maža širdelė“ dainų įrašus dalijosi „Mokinukės“.