„Šią dainą kūriau prasidėjus karantinui. Negaliu būti labiau patenkintas dėl to, kaip susipynė mano Romany balsai šioje dainoje, o jos gražus grojimas arfa – dar vienas netikėtas atradimas”, – pristatydamas naujieną pranešime spaudai kalbėjo D. Gilmouras.

David Gilmour – „Yes, I Have Ghosts“

Naująją Gilmouro kūrybą įkvėpė Leonardas Cohenas

„A Theatre Of Dreamers“ audioknygą parašė D. Gilmouro žmona, bestselerių autorė Polly Samson. Naujoji jos knyga yra apie bohemišką bendruomenę, kuri gyvena vienoje iš Graikijos salų pavadinimu Hydra. Idiliškoje 1960-ųjų aplinkoje persipina skirtingų tapytojų, muzikantų, poetų likimai.

Veiksmas vyksta tuo pačiu metu, kai ten gyveno ir kūrė žymusis lietuvių kilmės poetas ir muzikantas Leonardas Cohenas, kuriam tuo metu buvo apie 25-erius.

Jis iš dalies ir įkvėpė D. Gilmourą sukurti muziką šiai audioknygai. Specialiame interviu „Times“ jis netgi paminėjo, kad pastaruosius tris metus visa šeima klausėsi būtent L. Coheno kūrybos.

Muzikos kritikai ir leidėjai jau kurį laiką kalbėjo ir laukė šio projekto pristatymo – tai yra vienas pirmųjų tokio tipo formatų, kai audioknyga įgarsinama ir specialiai jai kuriama muzika bei dainos.

Kuria su šeima, bet su „Pink Floyd“ – net neplanuoja

Novatoriška audioknyga „A Theatre Of Dreamers“ yra Gilmourų šeimos bendras rezultatas. Be to, kad Davidas parašė muziką savo žmonos knygai, dalį dainų joje atlieka jųdviejų sūnus Charlie ir dukra Romany, kuri taip pat groja arfa.

Tuo tarpu D. Gilmouro žmonai tai buvo tikrai nebe pirmieji kartai, kai ji kuria su savo vyru: „Su Davidu per pastaruosius 30 metų man teko daug dirbti – nuo dainų rašymo „Pink Floyd“ iki dainų kūrybos jo soliniams albumams“, – sakė ji ir pridūrė, kad daugiamečio bendro darbo dėka jiems pagaliau pavyko sujungti literatūrą ir muziką tuo būdu, kokiu dar niekas iki šiol nebandė.

Tuo pačiu jau minėtame „Times“ interviu Davidas Gilmouras dar kartą paneigė gandus apie „Pink Floyd“ atsikūrimą, kurio tikisi milijonai gerbėjų visame pasaulyje: „Rickas (Wrightas) yra miręs, o Rogerio (Waterso) telefono numerio aš nebeturiu. Taigi mes tiesiog niekaip neiname ta linkme“, – sakė D. Gilmouras, kuris jau ir anksčiau ne kartą minėjo jųdviejų su R. Watersu požiūrių skirtumus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)