„Nebuvo lengva susitaikyti su nežinia ir pauze koncertinėje veikloje. Bet pavyko tas nemalonias mintis ir pamąstymus apie būtį transformuoti į kūrybą ir pasinerti ten, kur užsimiršta žemiškos negandos, - pranešime spaudai pasakoja Edgaras Lubys. - Tikrai pasidžiaugiau, kad esu kuriantis žmogus, kad turiu galimybę „pabėgti“ ir iš to gimsta nauji kūriniai, dainos, kurios, tikiuosi, įkvėps žmones.“

Prisidėjo ir Leonas Somovas

Kuriant naujausios Edgaro Lubio dainos „Leila“ aranžuotę, prisidėjo ir garsus muzikos prodiuseris Leonas Somovas.

„Mūsų studijos įsikūrusios greta, tad jau ne vienerius metus ne tik kuriame kaimynystėje, bet ir pabendraujame. Randame daug temų pokalbiams, tad natūraliai atėjo laikas ir bendrai kūrybai. Buvo smalsu išgirsti, kaip mano kūrinį pamatys Leonas“, - apie bendradarbiavimą su L.Somovu pasakoja E.Lubys.

Dainų kūrėjas ir atlikėjas pasakoja, kad daina „Leila“ atspindi dažną visų mūsų norą nors trumpam atitrūkti nuo šio pasaulio, kuris pilnas taisyklių, dėsnių, nuostatų, ir pasinerti į pojūčių plotmę. Ten, pasak autoriaus, dažnai slypi mūsų tikroji prigimtis, nematerialūs troškimai, užslėpti troškimai ir mintys.

„Tai daina apie norą atmesti logiką ir sekti pojūčiais. Man atrodo, taip pasaulį mato vaikai. Jie dar geba viską išjausti, girdėti save. Todėl vaizdo klipe pamatysite ir mažą mergaitę, žaidžiančią pajūryje ir stebinčią mane.“

Režisierius Aleksandras Brokas pasiūlė filmuoti vaizdo klipą pajūryje ne tik dėl to, kad Edgaras – klaipėdietis ir jūra visada jį traukia.

„Turbūt visi mes prie jūros jaučiame, kaip mintys išsivalo, atitrūkstame nuo kasdienybės. Ta būsena labai tinka naujausiai Edgaro dainai“, - teigia A.Brokas.

Netikėtumai filmavimo metu

Gegužę, kai buvo kuriamas dainos „Leila“ vaizdo klipas, ne tik orai pajūryje tapo iššūkiu visai filmavimo komandai. „Filmavimas pajūryje visada yra rizikingas. Orai mainosi ir radęs saulę, gali būti palydėtas lietumi. Visą dieną grojau ir dainavau vėjyje ir žvarboje. Negana to, teko mums visiems po filmavimo ir fiziškai padirbėti, nes užstrigo smėlyje automobilis, - prisimena E.Lubys. - Jūra parodė, kad ji yra stichija, o mes - tik jos svečiai.“

Dainininkas Edgaras Lubys džiaugiasi, kad gyvenimas grįžo į savo vėžias, daugėja koncertų ir žmonių juose. „Gera matyti žmones gyvai, jiems dainuoti ir girdėti, kaip jie išsiilgo muzikos“, - apie sugrįžtančią koncertinę veiklą kalba E.Lubys.

Naujausios Edgaro Lubio dainos „Leila“ vaizdo klipą galite pamatyti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)