„Šią dainą vadinu rekordininke: parašiau ją vienu prisėdimu ir, turbūt, per nepilną valandą, - pranešime spaudai šypsosi Valdas. - Priežastis ta, kad instrumentalą jau buvau sukūręs, o melodija ir žodžiai tiesiog pasirašė patys. Kaip kažkam sakydamas pajuokavau: pati ranka viską parašė.”

Atlikėjas sako karantino metu davęs sau neįtikėtiną pažadą, kurio pavyksta laikytis. Pasirodo, Valdas kiekvieną mėnesį sukuria po dainą asmeniškai sau. Turint omeny, kad kompozitorius neužsiima vien tik dainų sau kūrimu - tai nemenkas iššūkis, bet labai smagus. Ir nors už lango vis dar karantininės nuotaikos, Valdas sako, kad dar niekada nebuvo toks produktyvus.

„Kad ir kaip visi būtumėm pavargę nuo šito žodžio „karantinas", bet kūrybine prasme, turbūt nėra buvę produktyvesnio laiko. Tokiu metu, kaip dabar jau vykdavo įvairiausi renginiai, šventės bei koncertai, kuriuose reikėdavo dirbti ir jiems stipriai ruoštis. Dabar visas laikas yra skiriamas kūrybiniams ieškojimams: tiesą sakant, kiek dainų per pastaruosius metus parašiau, turbūt nesu parašęs per visą savo muzikos prodiuserio karjerą, - atvirauja Valdas. - Išties, įdomiai karantinas viską sudėliojo: nors, atrodytų, teko nuo visko užsidaryti, bet per šį laikotarpį, kad ir nuotoliniu būdu, susipažinau su daug įdomių ir talentingų atlikėjų: ne tik scenos senbuvių, bet ir muzikinio pasaulio naujokų, su kuriais pradėjome kartu kurti ir muzikuoti. Esu absoliučiai įsitikinęs, kad visai netrukus internetą ir radijo stočių topus sprogdins gerąja šio žodžio prasme daug puikios ir kokybiškos muzikos“.

Akivaizdu: kurdamas kitiems, kompozitorius nepamiršta ir savęs, o to įrodymas - naujausias jo kūrinys 80-ųjų disko stiliumi. Kodėl talentingas kūrėjas pasirinko būtent šią stilistiką?

„Kaip ir visos mados, muzikos mados taip pat sukasi ratu. 80-ųjų stilistika dabar pasaulyje vėl ant bangos, todėl pagalvojau, kad geresnio laiko padaryti tai, kas pačiam labai arti širdies, greit gali ir nebūti. Reikia naudotis proga ir prisiminti seną gerą mokyklos diskoteką ir tą nuotaiką, kurią taip pat pabandžiau atskleisti ir dainos vizualizacijoje”, - pasakoja Valdas.

Na, o kaip naujausią Valdo Kabutavičiaus kūrinį įvertinsite Jūs?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)