Neseniai internetinę erdvę pasiekė naujausias Saulenės kūrinys intriguojančiu pavadinimu „Aš laisva“, kuriuo muzikantė kalba ne tik apie laisvę būti savimi, bet ir apie laisvės būtinybę bei svarbą.

Laisvės tema dainoje pasirinkta neatsitiktinai. Saulenė tvirtai teigia, jog tai – labai svarbus jausmas. „Aš tik neseniai išmokau nebesukti galvos dėl to, kas ką pagalvos, išmokau paisyti savo norų bei poreikių ir tai mane daro labai laimingą, dėl to norėjosi dainos, kurioje skambėtų šūkis „Aš Laisva“ – mintimis dalijosi dainininkė.

Paklausus, ar šios dainos priedainyje skambančius žodžius „Aš laisva“ reikėtų sieti su dainininkės asmeniniu gyvenimu, Saulenė nedvejodama tokią prielaidą paneigė. „Kartais dainos gali būti ir kaip spektaklis, perleidžiu vaidmenį per save, jį išjaučiu, bet nesu Taylor Swift, nesistengiu apdainuoti visko, kas vyksta tiesiogiai aplink mane. Esu laimingai vedusi, bet, kaip ir kiekvienas jaunas žmogus, žinau ką reiškia įsimylėti, gailėtis, stengtis lipdyti. Tai labai gyvenimiška, tad lengvai įsijaučiau“, – atviravo muzikantė.

Daina gimė kūrybines jėgas nebe pirmą kartą suvienijus su dainininku, dainų autoriumi Sasha Song. Muzikantai jau yra sukūrę vieną bendrą dainą pavadinimu „Tu toli“, kuri sulaukė plataus lietuviškos muzikos gerbėjų pripažinimo. „Jaučiame gerą kūrybinę dvasią, atradome bendrų kūrybinių taškų ir matome, jog galime tikrai gražiai bendradarbiauti.
Man apskritai labai patinka Sash‘os kūryba, labai smagu jo dainas perteikti per savo prizmę, todėl džiaugiuosi, kad jis šią dainą sukūrė man“, – apie bendradarbiavimą su Sasha Song neslėpdama susižavėjimo kalbėjo muzikantė.

Pasak Saulenės, Sasha sukūrė labai gražią dainą apie moters laisvę, apie gyvenimą, kai ji gali būti nepriklausoma, nebesikankina dėl meilės ir pagaliau yra laisva. Pats dainos autorius atviravo, jog ši daina yra ir apie laisvę, laisvą moterį, ir apie meilę.

„Laisva moteris ta, kuri moka būti nepriklausoma. Jai nereikia girdėti priekaištų, kad jai kažkas kažką perka, visur už ją sumoka. Svarbu ir tai, jog nepriklausoma moteris – tai stipri moteris. Tokios moterys mane įkvėpė parašyti tokią dainą“, – svarstė dainininkas.

Daina kelią į Saulenės širdį surado akimirksniu. „Mintimis apie norą sukurti dainą, kurios ašis būtų laisvė, pasidalinusi su Sasha, gavau jo sukurtus žodžius. Sasha man tiesiog davė pasiklausyti trumpo dainos motyvo sakydamas, kad šis kūrinys, jo akimis, man labai tiktų. Vos išgirdusi pirmus akordus, dainą įsimylėjau, supratau, jog tai mano kūrinys, todėl nedvejodami darbus tęsėme toliau“, – šviesiais prisiminimais dalijosi Saulenė.

Gražių žodžių Saulenės adresu negailėjo ir dainos autorius Sasha Song. Pasak jo, bendradarbiauti su Saulene visada labai malonu: „Manau, kad Saulenė yra talentinga dainininkė, labai malonus žmogus, siekiantis savo tikslų, o tokie žmonės man patinka. Saulenė nuostabiai atlieka, išjaučia mūsų naujausią kūrinį. Džiugu, jog daina jai patiko ir prigludo prie širdies“, – kalbėjo Sasha Song.

Daina siunčia nepaviršutinišką žinią apie tai, kaip svarbu būti savimi ir nuo nieko nepriklausyti.

„Kai jaučiamės prie kažko prisirišę, pavyzdžiui, gyvename tik mylimo žmogaus gyvenimą, nesame visiškai laimingi. Mano daina sako – „pagaliau aš laisva“. Žodžiais sakoma, jog atleidžiu tau už viską, kad ir kaip buvo sunku, aš tau atleidžiu, nejaučiu jokio pykčio, pagaliau aš esu laisva“, – kalbėjo muzikantė.

Nemaža dalis Saulenės atliekamų dainų – kupinos pozityvumo ir energijos, tad daina „Aš laisva“ tartum savitas inkliuzas atlikėjos muzikinėje programoje. Kūrinys melodingas, lyriškas, bet tuo pačiu metu ir ekspresyvus, emocionalus. Žodžių ir muzikos sintezė perteikia išsilaisvinusio ir pagaliau vėl savimi tapusio žmogaus esybę.

Kalbėdama apie dainos išskirtinumą ir vietą savo muzikinio repertuaro kontekste, Saulenė nedaugžodžiavo: „Man daina visų pirma išsiskiria tuo, kad aš ją kuo puikiausiai išjaučiu žinau, ką reiškia būti laisva. Manau, kad ši daina ypač turėtų patikti merginoms, kurios yra nepriklausomos, gali tokiomis būti. Kita vertus, neabejoju, kad daina patiks ir vaikinams, nes ji melodinga, ritminga, jausminga, tačiau turi ir pakilumo“, – teigė muzikantė.

Saulenė puse lūpų prasitaria, kad ateityje laukia dar daugiau ryškių darbų, kuriais nudžiugins savo gerbėjus. „Jeigu kada ir sakiau, kad albumo išleisti neplanuoju, natūraliai matau, kad ši ambicija manyje bręsta, nes dainų ir kūrybinių idėjų daugėja“, – apie ateities planus kalbėjo dainininkė.

Daina „Aš laisva“:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)