Pirmasis šiemet grupės pasirodymas įvyks Vilniuje „Lofte” gegužės 10 dieną, praėjus lygiai penkiems mėnesiams po paskutinio viešo koncerto. Sugrojusi Vilniuje „Rasabasa” surengs pirmuosius savo solinius koncertus Šiauliuose ir Kaune – gegužės 17 dieną koncertų salėje „Saulė“ ir gegužės 18 dieną klube „Gargaras”. Birželio 2 dieną grupė koncertuos Palangos muzikos klube „Ramybė“. Į visus koncertus jau pradėta prekiauti bilietais.

„Įrašinėdami naujas dainas daugiau eksperimentuojame su aranžuotėmis ir studijos techninėmis galimybėmis“, – sakė grupės prodiuseris ir gitaristas Snorre Bergerudas. „Taip pat naujojo EP „2.“ dainos bus kiek greitesnės už ankstesnes – koncertuose ir patiems smagiau groti, kai yra greitesnių kūrinių, tikimės juos įvertins ir klausytojai. Jau laukiame artėjančių koncertų ir jiems ruošiamės.“

Pasak Rasos Bubulytės, „Engine“ tikrai galima pavadinti viena greičiausių dainų grupės kūryboje, o intensyvi būgnų partija šioje dainoje užveda tarsi variklis.

Paskelbusi apie planuojamą išleisti EP ir artėjančius koncertus grupė savo „Facebook“ profilyje taip pat pranešė, kad persikrausto į naują „Facebook“ puslapį – „Rasabasa“. Per kelias dienas prie naujojo puslapio prisijungė beveik 600 lankytojų.

Snorre Bergerudas, Sindre Skeie, Bjørnas Toras Holmeslandas, Nilsas Bogenas ir Rasa Bubulytė grupę „Rasabasa” įkūrė 2009 metais Liverpulyje, po metų išleido debiutinį albumą, pavadintą taip pat, kaip ir grupė. Praėjusių metų rudenį muzikantai išleido kritikų puikiai sutiktą EP albumą „1.“ ir šių metų sausį vykusiuose muzikos apdovanojimuose M.A.M.A. buvo pripažinti geriausia alternatyvios muzikos grupe Lietuvoje.

Paskutinį kartą „Rasabasa” muzikantai kartu koncertavo gruodžio mėnesį ir po šio koncerto buvo pasitraukę iš viešos muzikinės veiklos – dalis grupės narių žiemą praleido Norvegijoje. Šiuo metu visa grupė yra sugrįžusi į Vilnių, nuosavoje studijoje įrašinėja dainas ir ruošiasi artėjantiems EP „2.“ pristatymo koncertams. Grupė taip pat planuoja ir daugiau pasirodymų vasarą ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją