Naują dainą „Iš taško A“ išleidusios grupės „Biplan
gitaristas Olegas Sejevas pasidalino smagia ir netikėta istorija apie
šio kūrinio gimimą. Pasirodo, dainos eilutės slepia ir kitą, ne iš karto
atspėjamą prasmę. Naujausios grupės dainos priedainis yra skambus bei
lengvai įsimenamas: „Iš taško A į kitą tašką, gyvenimas be krašto
blaško, iš vieno taško į kitą tašką, mane gyvenimas ištaško.“

„Balandžio mėnesį tai buvo tiesiog eilės, šovusios į galvą, kai apsipylęs prakaitu mosavau teptukais, plaktukais, špakliuotėm ir visokiais kitais statybininko instrumentais savo remontuojamame bute“, – prisiminimais dalinosi Olegas Sejevas. „Buvau nusikalęs kaip arklys, bet vis dar šlovinau gyvenimą. O nuo šiol tai „Biplan“ daina, kuri, tikiuosi, užkrės gera nuotaika daug žmonių.“

Ši daina, anot pašnekovų, nebuvo kurta specialiai filmui „Šventa karvė“. „Taip gavosi, kad turėjome labai tinkamą ir naują dainą. Mus su režisieriumi Donatu Ulvydu visada suveda likimas. Jis buvo mūsų klipo „Labas rytas“ režisieriumi, kai mes dar buvome jauni ir gražūs. Praeitą kartą suvedė filmuojant juostą „Valentinas vienas“. Filme skambėjo mūsų daina „Amore“. Šį kartą irgi nutiko panašiai. Gal mes mąstome vienoda linkme, kad taip nutinka? Pas mus atsirado daina, pas jį filmas – taip vienas kitą ir suradome.“, – kalbėjo grupės lyderis M. Melmanas. Dainos įrašai buvo baigti įrašyta užvakar.

Daina išties sėkmingai užkrečia vis daugiau klausytojų. Praėjusį savaitgalį ji tapo aukščiausia naujiena radijo stočių M-1 ir „Lietus“ topuose. Tai buvo jau 22 „Biplan“ radijo singlas per karjerą, pasiekęs M-1 keturiasdešimtuką. Pagal šį pasiekimą „Biplan“ yra tarp penkių sėkmingiausių visų laikų lietuviškų atlikėjų.

Šį mėnesį muzikos gerbėjai sulauks ir daugiau naujų „Biplan“ dainų, nes muzikantai paskelbė išleidžiantys naują albumą „Visi keliai veda prie jūros“. Ta proga grupė rengia tris išskirtinius pristatymo koncertus – lapkričio 22 dieną Vilniuje menų fabrike „Loftas“, lapkričio 28 dieną Klaipėdoje menų inkubatoriuje „Kultūros fabrikas“ ir lapkričio 29 dieną Panevėžyje „Tauros lofte“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)