„Visiems mums trūksta kultūros, socializacijos, koncertų ir išėjimų į miestą. Jau metus gyvename pandemijoje, jaunų žmonių emocinė būklė itin prasta – daugelis susiduria su nerimo problemomis“, – teigia viena iš renginio organizatorių Žydrūnė Dūdaitė.

Šias problemas atskleidžia ir naujausi tyrimai, rašoma pranešime spaudai. ESTSS duomenimis, pandemija paveikė emocinę žmonių savijautą: 51 % tyrimo apklaustųjų patyrė stipresnį nerimą, 38 % – liūdesį, 29 % jautėsi vidutiniškai ar labai vieniši. Kitas tyrimas, publikuotas akademiniame žurnale „Children and Youth Services Review“ 2021 m. vasario mėnesį, atskleidžia, kad padidėjusiam stresui dėl Covid-19 mažinti, visos amžiaus grupės dažniausiai renkasi muziką.

„Stebint pandeminę situaciją, panašu, kad į barus ir klubus sugrįžti galėsime dar negreitai. Todėl kviečiame elektroninės muzikos ir vakarėlių mylėtojus pasilinksminti savo namų ūkyje. Tikime, kad muzika gali būti stiprus įrankis, siekiant kovoti su emociniais sunkumais. Šis renginys gera proga atitrūkti nuo varginančios rutinos tiek atlikėjams, tiek klausytojams“, – sako „Naktinio Vilniaus avilio“ vadovas Paulius Serapinas.

Renginyje pasirodys 10 elektroninės muzikos atlikėjų – vieni iš jų scenoje jau daug metų, kitiems tai bus vienas iš pirmų kartų. Pandemijos metu jauniems kūrėjams dažnai sunku pasiekti ir plėsti klausytojų auditorijas, todėl „Naktiniame Vilniaus avilyje“ siekiama sukurti atvirą erdvę atlikėjams, kur jie turėtų galimybę pristatyti savo kūrybą.

Anot P. Serapino, virtualūs renginiai neatstos, ko visi pasiilgome, tačiau šiuo metu kitų išeičių nėra. „Naktinio Avilio erdvės“ veikia ir karantino laikotarpiu, jos yra atviros įvairiems nuotoliniams renginiams, parodoms įgyvendinti. Kūrėjai, jauni žmonės turintys idėjų, kurias siekia įgyvendinti, yra visuomet laukiami.

„Šiuo renginiu nors vienam vakarui atgaivinsime Vilniaus g. naktinį gyvenimą, nors žiūrovai turės likti namie“, – teigia Ž. Dūdaitė.

Renginio metu gros Darktaras, No Rules, Oscar Zillini, Treepy, Lynke, Hades, Aurėja Ba, Dziugy, katateka, Dannie Fade.

Nemokamas renginys bus transliuojamas jau šį penktadienį „Naktinio Vilniaus avilio“ socialiniuose tinkluose nuo 19 val.

Naktinis Vilniaus avilys – atvira kūrybiškumo erdvė, įsikūrusi pačioje Vilniaus širdyje – Vilniaus g. 22, prieinama vilniečiams ir miesto svečiams. Čia įsikūrusių nevyriausybinio ir kitų sektorių organizacijų pagalba stengiamasi kurti atvirą erdvę, kuri taptų prevencine priemone narkotikų, tabako bei alkoholio vartojimui. Visą parą veikianti erdvė sukuria galimybę ieškoti sau mėgstamos veiklos ir tokiu būdu surasti alternatyvą tradiciniams naktinio Vilniaus gyvenimo įpročiams bei gauti visą reikalingą pagalbą tiems, kurie susiduria su narkotikų, tabako ar alkoholio vartojimo problemomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)