„Tai buvo renginys, kupinas ne tik ryškiausių spalvų, bet ir geriausių emocijų. Plaukė tiek jaunuoliai, tiek žmonės šeimomis ar su mažaisiais, o ant vienos irklentės kartu su šeimininku plaukė ir šuo, papuoštas šviečiančiu antkakliu, – pasakoja renginio organizatorius Algirdas Sabaliauskas. – Vanduo – tai pagrindinis festivalio „Rafta“ akcentas, todėl džiaugiamės įgyvendinę savo tikslą ir net tamsiausią naktį kartu su vilniečiais įvykdę tikrą spalvingą kelionę Nerimi“.

Naktiniame plaukime iš viso dalyvavo apie 50 vandens entuziastų, kurie savo transporto priemones papuošę įvairiausiomis šviečiančiomis priemonėmis – lemputėmis, girliandomis – ant vandens sukūrė įvairiausių spalvų žaismą. Plaukė ir specialiai „Raftos“ festivaliui paruoštos ir šviečiančios irklentės, kurios naktinio plaukimo dalyviams nušvietė visą kelią iki kelionės finišo – Baltojo tilto.

Plaukimo dalyvius džiugino iš katerio sklindanti gyva muzika – aštuoni „Mood Sellers Band“ jaunuoliai, pučiantys dūdas ir mušantys būgnus, bei Tado Čiudaro („Home Production“) kuriami repo ritmai. Skleidžiami muzikiniai skambesiai privertė kilnotis visų, net ir ant irklenčių stovinčių, dalyvių kojas bei rankas.

„Kol pasiekėme finišą, Nerimi praplaukėme penkis tiltus ir ties kiekvienu mus pasitiko nuo pakrančių sklindantys žmonių plojimai ir palaikančiųjų balsai. Smagu matyti tokią gyvą Nerį“, - komentuoja A. Sabaliauskas.

Analogiškas naktinis plaukimas į „Raftą“ iš Klaipėdos planuojamas šiandien, liepos 17 dieną. Kelionės pradžia uostamiestyje numatoma 22 val., Liepų g. ir Danės upės sankryžoje (buvusi „Fanierkė“), o po valandos šviečianti kolona turėtų prisišvartuoti Pilies uoste. Tikimasi sulaukti dar didesnio būrio vandens entuziastų, kuriuos plaukiant linksmins atlikėjas Tautrimas Rupulevičius – Onsa.

Naktiniai plaukimai Neries ir Danės upėmis – tai simboliška kelionės pradžia į šiemet rugpjūčio 7-9 dienomis Nidoje vyksiantį Kuršių Marių festivalį „Rafta“. Šiemet „Raftoje“ taip pat bus galima sutikti vandens sporto pramogų atstovų, kurie demonstruos savo įrangą, prekiaus „Rafta“ turgelyje ir mokys vandens pramogų. Visi norintys galės išmėginti plaukiojimą irklentėmis ir kitomis vandens transporto priemonėmis.

Kuršių marių festivalyje „Rafta“ dalyvaus ir dvigubai daugiau atlikėjų nei pernai. Viena koja persikeldamas į sausumą festivalis kvies linksmintis į 250 tūkst. kvadratinių metrų neeksploatuojamą Nidos oro uostą, kuriame gerą muziką garantuos laukiamiausi svečiai iš Švedijos – hiphopo grupė „Supersci“, roko muzikos atradimas LietuvojeGarbanotas Bosistas“, gerai pažįstami „Keymono“ ir daugelis kitų.

Gera žinia pasiekia ir vandens mėgėjus – po 10 metų pertraukos vėl bus galima maudytis Kuršių mariose, tad tikrąją „Raftos“ festivalio dvasią bus galima pajusti mirkstant vandenyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)