Kaip rašoma organizatorių pranešime spaudai, IV – asis „Muzikos talentų lygos“ kokursas pranoko tiek dalyvių, tiek pačių organizatorių lūkesčius – jaunieji atlikėjai skirtingose amžiaus grupėse demonstravo itin aukštą pasirengimo lygį ir profesionalumą. Šiemet į šį konkursą suvažiavo gausios užsienio delegacijos iš 10-ties pasaulio šalių.

„Per ketverius metus konkursas užsitarnavo gerą reputaciją, todėl kasmet mus atranda vis daugiau dalyvių ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio valstybių, kurių pasirengimo lygis yra tikrai aukštas“, – pasakojo konkurso organizatorė Asta Bagdonavičienė.

Šešias dienas vykusio konkurso metu vertinimo komisijos sprendimu buvo atrinkti 7 nominanatai į vaikų iki 12 metų Grand Prix apdovanojimą, 9 nominantai į paauglių 13-16 metų Grand Prix apdovanojimą ir 7 nominantai į suaugusiųjų virš 17-kos metų Grand Prix apdovanojimą.

Pasibaigus nominantų pasirodymams ir susumavus komisijos vertinimus, paaiškėjo, kad vaikų GRAND PRIX KIDS laimėjo dešimtmetis atlikėjas iš Lenkijos Paweł Szymański (vad. Justyna Panfilewicz). Per plauką nuo pirmosios vietos atsiliko Milėja Stankevičiūtė iš Kauno (vad. R.Navickienė). GRAND PRIX JUNIOR liko Lietuvoje – jį laimėjo šių metų „Lietuvos balso“ projekte sužibėjusi 16 – kametė atlikėja Karina German (vad. S. Kudžmienė), aplenkusi artimiausią varžovę taip pat „Lietuvos balse“ sėkmingai pasirodžiusią Karoliną Lyndo (vad. N. Maceikaitė). Na, o didysis suaugusiųjų GRAND PRIX išvažiavo į Latviją, kurį laimėjo latvių dainininkė Tina Notte (vad. N. Buharova), kuriai ant kulnų lipo ir antrojoje vietoje liko 19-kametė ukrainietė Viktoriia Oliinyk (vad. Olga Diachyna).

Konkurso dalyvius vertino bei nominantus į Grand Prix apdovanojimus atrinko net 20 vertinimo komisijos narių iš įvairių pasaulio šalių, o Grand Prix rinkimų komisiją sudarė Lietuvos scenos žvaigždė tenoras Merūnas Vitulskis, tarp Australijos ir Lietuvos migruojantis tenoras Antanas Zakarauskas, grupės „Rondo“ siela dainininkas ir muzikantas Aleksandras Ivanauskas – Fara, kompozitorius Gediminas Zujus, aktorė Ilona Balsytė, roko atlikėjas ir gitaristas Tomas Sinickis, Brodvėjaus miuziklų atlikėjas aktorius ir dainininkas iš Ukrainos Oleg Lysiy bei poopuliarus Maltos dainininkas, nacionalinės Maltos „Eurovizijos“ atrankos superfinalininkas Klinsmann.

Renginys sulaukė nepaprastai daug pozityvių atsiliepimų tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio dalyvių. Organizatoriai tai vertina kaip atplidą už įdėtas investicijas bei energiją.

Ypatingas dėmesys skiriamas visoms konkurso detalėms – tiek scenos įrengimui, profesionaliam garsui, apšvietimui, tiek kekvieno dalyvio komfortui. Į pagalbą pasitelkiami savanoriai – Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos studentai ir bendruomenė, kuri aktyviai prisideda prie renginio atmosferos kūrimo.

"Mūsų tikslas – nuo pat mažų dienų ugdyti pagarbą scenai. Norėdami ją išugdyti jaunajai kartai, patys kaip organizatoriai demonstruojame pagarbą kiekvienam atlikėjui. Mums vienodai svarbūs yra visi – ir debiutuojantys vaikai, ir patirties turintys pripažinti atlikėjai“, – teigia renginio režisierė Regina Stadalnikaitė Komžienė.

Konkurso finalas bei laureatų koncertai buvo nufilmuoti ir bus transliuojami nuo gegužės mėnesio LRT kultūros kanalu.

Konkurso akimirkos - nuotraukų albume:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)