Šio pavasario tradicija tapęs, analogų šalyje neturintis renginys „Muzikos salė | Gyvai“ kviečia į paskutinius muzikinius pasimatymus šią savaitę – antradienį ir penktadienį 20 val. AGATA LT „Youtube“ kanale, rašoma pranešime spaudai.

Pirmasis šios savaitės svečias – aktorius, režisierius ir atlikėjas Andrius Kaniava, kuris priverstinės kūrybinės pauzės metu įrašė nostalgišką muzikinį albumą „Ruduo nesibaigiančioj metų alėjoj“, jo dainos gyvai skambės AGATA LT virtualioje scenoje.

„Šis albumas tarsi memuarų knyga, jį sudaro 12 dainų, kurias sieja viena tematika – praėjusio amžiaus, 7 dešimtmečio kartos bandymas sugrįžti į pradžią, kuri tokia paprasta, šviesi ir nepagadinta. Džiaugiuosi susipažinęs su garso režisieriumi Justinu Ladyga, turinčiu fantastišką muzikinį skonį ir pojūtį. Tai didžiausias mano džiaugsmas ir atradimas, jį drąsiai galėčiau vadinti šio albumo bendraautoriumi“, – pasakoja A. Kaniava.

Atlikėjas A. Kaniava sako, kad jis, kaip ir daugelis meno žmonių, jaučia stiprų kūrybinį troškulį, pasiilgo suktis tarp žmonių šurmulio ir gyvų emocijų scenoje.

„Kai jau beveik pusę metų be jokios pagalbos sukamės, kiekvienam yra labai svarbu suvokti, kad mes kuriame kažką tikrai gražaus, svarbaus ir reikalingo. Nesvarbu, kiek metų praėjo nuo paskutinio albumo, į studiją ir sceną visada žengi lyg pirmą kartą – ir baisu, ir labai norisi. Tai žavu ir paslaptinga – lyg spektaklio kūrimas teatre. Viskas vyksta čia ir dabar – nuoširdžiai nežinai, kas iš to išeis“, – mintimis dalinasi A. Kaniava.

Tris mėnesius besitęsiantį koncertų ciklą „Muzikos salė | Gyvai“ uždarys jaunosios kartos dainų kūrėja ir atlikėja Gabrielė Vilkickytė, kuri virtualioje scenoje surengs finalinį pasirodymą – skambės muzikiniai kūriniai iš naujausios albumo „Vilko švelnumas“.

„Pats žodis švelnumas man yra labai brangus, privatus ir net toks pikantiškas. Iš savo patirties žinau, kad žymiai sudėtingiau ir trapiau būti švelniu, įsiklausančiu, girdinčiu, glostančiu ir atsiveriančiu. Šis žodis tuo pačiu simbolizuoja ir visą mano albumo galutinę stotelę – visos albumo dainos yra apie žmogų, einantį iš tamsos į šviesą, kuris nežino, kad kažkas toje šviesoje laukia. Šiam veikėjui atrodo, kad jis vienas išsineš savo vėliavą, bet jis prieina paskutinę dainą ir sužino, kad yra laukiamas. Tai švelnumas kitam žmogui, bet ir sau pačiam, kaip sprendimas pagaliau pradėti stengtis dėl savęs“, – mintimis dalinasi G. Vilkickytė.

Kalbant apie kūrybinį procesą karantino metu, atlikėja atvirai pasakoja, kad buvo daug išbandymų ir atkaklaus darbo su savimi. Visgi, rezultatas – puikus, po didelių paieškų ir ryžto gimė albumas, kuriame nugulė ir dainos su ją įkvepiančiais scenos atlikėjais.

„Susidūriau su savo ribotumu, turėjau labai daug su savimi kalbėtis, buvo dienų, kai atrodė, kad jau yra pasiektas mirties taškas ir albumo nebebus. Visgi, džiaugiuosi, kad leidau ir savimi patikėjau. Iki šių metų aš albumą kūriau visai viena – iš tikrųjų net nežinau, ar kūriau, tiesiog tai buvo tarsi kvėpavimas. Muzika man padeda susibalansuoti. Šiame albume taip pat yra dainų su mano mylimiausiais muzikantais: Tomu Narkevičiumi - Free Finga ir vokalistu Domantu Starkevičiumi iš grupės Abudu. Muzikiniame procese taip pat labai svarbus Aurelijus Sirgedas, kuris tarsi mano albumo tėvukas, jaučiu jam didelę pagarbą“, – teigia G. Vilkickytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)