Tačiau organizatoriams teks daug padirbėti, kad išpildytų legendinio muzikanto reikalavimus ir, žinoma, kad klausytojai galėtų mėgautis koncertu.

Bobby McFerrino atstovai atsiuntė išsamų ir itin reiklų arenos paruošiamųjų darbų sąrašą – ypatingi reikalavimai išsakyti dėl koncertinės erdvės akustikos ir jaukumo. Todėl „Vilniaus festivaliai“ drauge su „Siemens“ arenos personalu labai kruopščiai ruošiasi išskirtinio muziko sutikimui, vyksta atsakingi arenos pritaikymui šiam koncertui darbai.

Pasak „Siemens“ arenos generalinio direktoriaus pavaduotojo Juro Vėželio, Bobby McFerrino koncertui arena bus transformuota taip, kad būtų panaši į didžiulę teatro salę. Bus panaudota daugiau nei 1000 kv. m. specialios akustinės medžiagos scenos šonams ir viršutinėms arenos tribūnoms uždengti. Arenos salės grindys bus išklotos specialiu kilimu, kuris suteiks koncertinei erdvei visiškai kitokias akustines savybes.

Įgarsinimo sistemą rengiamasi išdėstyti taip, kad garsas iki klausytojų tiek parteryje, tiek tribūnose sklistų ne daugiau kaip 15 metrų atstumu, todėl nei vienas klausytojas nepatirs jokių garso „duobių“ ar atspindžių – būtent to ypač reikalauja atlikėjo atstovai.

Šios Bobby McFerrino sąlygos yra tik dėl to, kad jis siekia kuo didesnio komforto ir malonumo savo klaustytojams. Lyginant su kitų pasaulinio garso žvaigždžių sąlygomis, asmeniniai Bobby McFerrino patogumo reikalavimai nėra kažkuo ypatingi ar neįgyvendinami. Vienas kiek mažiau įprastas atlikėjo pageidavimas – viešbučio kambaryje išmontuoti televizorių. Kaip teigia pats Bobby McFerrinas, po pasirodymo jis mėgsta pagulėti vonioje, o vėliau susisupęs į minkštą chalatą ilgai vakaroti su knyga ir vyno taure...

Didžiajai daugumai Lietuvos publikos nuostabi žinia yra ir ta, jog Bobby Mc Ferrinas į Lietuvą atvyksta ne vienas, o su puikių muzikantų grupe – ją sudaro: Gil Goldstein (fortepijonas, el. klavišiniai, akordeonas, aranžuotės), David Mansfield (gitara, mandolina, smuikas), Armand Hirsch (akustinė ir elektrinė gitaros), Jeff Carney (bosas), Louis Cato (mušamieji, bosinė ukulele ir kt.), o taip pat dar šeši atlikėjo komandos nariai – garso, šviesų ir technikos specialistai.

Bobby McFerrino ir jo grupės koncertas „Siemens“ arenoje įvyks birželio 13 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)