Į Švedijos sostinę atvyksta 12 pasaulio populiariausiųjų - nuo Madonnos (Madonos) iki U2, nuo Ricky Martino (Rikio Martino) iki Robbie Williamso (Robio Viljamso).

Jennifer Lopez (Dženifer Lopes) 2000-ųjų MTV Europos apdovanojimų ceremoniją pasirinko savo naujos dainos "Love Don't Cost a Thing" pasaulinei premjerai. "Backstreet Boys", kurių įrašų kopijų jau parduota 55 mln., po pasirodymo Stokholme pradės savo pasaulines gastroles, skirtas reklamuoti jų naujausią albumą.

Airių supergrupės "U2" lyderis Bono (Bonas), kuris nuo Baltųjų rūmų iki Vatikano propagavo pasiūlymą turtingoms šalims panaikinti trečiojo pasaulio įsiskolinimus, MTV apdovanojimų ceremonijos proga savo politines ambicijas atidėjo į šalį ir vėl stos prie popmuzikos mikrofono.

"Lotyniškosios" muzikos gerbėjų numylėtinis R.Martinas šiemet vadovauja MTV kampanijai prieš AIDS ir ragina paauglius visame pasaulyje mylėtis saugiai.

Britų popmuzikos dievaitis R. Williamsas ceremonijoje koncertuos nepaisydamas stipraus gastroenterito (skrandžio bei plonosios žarnos uždegimo) ir išsekimo. Praėjusią savaitę įspūdingasis dainininkas turėjo sutrumpinti naujo vaizdo klipo filmavimą. Gydytojai R. Williamsui patarė pailsėti, bet jo atstovė spaudai sakė, kad jis labai trokšta koncertuoti prieš pasaulinę auditoriją.

R. Williamsas yra nominuotas penkiose MTV kategorijose, tarp jų - geriausios dainos ir geriausio popmuzikos atlikimo. Šiemet tai daugiausia nominacijų gavusi žvaigždė. Antroji yra britų "hauso" dievaitė Sonique (Sonik), nominuota keturiose kategorijose.

MTV Europos apdovanojimai skirti pagerbti geriausius dainininkus Europos popmuzikos scenoje, bet šiemet devyniose iš 12 pagrindinių kategorijų pirmauja amerikiečių atlikėjai, o geriausių roko, hiphopo ir ritmenbliuzo atlikėjų kategorijose nominuoti vien amerikiečiai.

Trys nominacijos paskirtos Madonnai, roko grupėms "Bon Jovi" ir "Red Hot Chilli Peppers", reperiui Eminemui ir sensacingajai paauglei Britney Spears (Britni Spirs). "Spice Girls", kuri nuo "The Beatles" laikų yra didžiausios sėkmės sulaukusi britų popgrupė, taip pat koncertuos ceremonijoje, o "spaisė" Melanie C (Melani Si) už solinę karjerą yra nominuota trijose kategorijose.

Ceremoniją ves Haityje gimęs hiphopo atlikėjas Wyclefas Jeanas (Viklifas Džinas) iš "The Fugees". "Ceremoniją galės stebėti daugiau kaip milijardas žmonių visame pasaulyje", sakė MTV atstovė spaudai. Apdovanojimai atitenka 800 narių "akademijos", kurioje yra pagrindinių įrašų kompanijų vadovai ir MTV žiūrovai iš visos Europos, išrinktiesiems.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją