„Golden Stag“ konkursas yra dažnai siejamas su Eurovizija, mat jame ne kartą yra pasirodę įvairias šalis Eurovizijos dainų konkurse atstovavę atlikėjai. Šiemet tarpusavyje varžėsi daininkai iš 12 šalių, tarp kurių pasirodė Sakartvelą bei Moldovą gegužės mėnesį vykusioje Eurovizijoje atstovavę dalyviai. Ant konkurso scenos stojo ir Australijos, Austrijos bei Armėnijos nacionalinių Eurovizijos atrankų dalyviai, jų gretas papildė Lietuvai atstovavusi Monika Marija. Kaip renginio svečiai, ant scenos lipo populiari britų atlikėja Emelie Sandé bei airis, buvęs „Boyzone“ grupės narys Ronan Keating.

Pranešime spaudai rašoma, kad Monika su savo gerbėjais kasdien dalinosi įspūdžiais iš konkurso, o renginio organizavimą komentavo su šypsena: „Malonu buvo pasirodyti aukšto lygio konkurse. Sunku patikėti, kad konkurso metu dirbo apie 20 kamerų, o scena dalinausi su muzikinėmis legendomis ir sektinais pasaulinio lygio pavyzdžiais.“

Panašu, kad Monikos Marijos gerbėjų ratas pasipildė fanais iš viso pasaulio. Jos sėkmę konkurse komentavo kartu vykęs prodiuseris Gediminas Jaunius: „Nėra paslaptis, kad Lietuvoje dažnas paauglys nepraeina pro Moniką nepaprašęs nusifotografuoti kartu, tačiau mane stebino, kad Rumunijoje Monika gavo tiek pat dėmesio, kiek Lietuvoje. Publika pamilo jos balsą, stebėjosi jos plaukais ir gyrė beveik tobulą rumuniškos dainos tarimą.

Manau, kad Monika konkurse išsiskyrė ne tik su solidžių tembrų savininkais konkuruojančiu vokalu, bet, ypatingai, savo kokybe, muzikiniu subtilumu. Ko gero, santūrumas ir nepriekaištingas stilius buvo raktas į jos sėkmę konkurse. Esu užtikrintas, kad Monika šio prizo buvo verta ir suspindėjo kiekviename žingsnyje, jo siekiant.“

„Golden Stag“, vykstantis nuo 1968 m., turi gilias tradicijas. Jame savo karjeros pradžioje pasirodė daininkė Christina Aguilera, renginyje yra viešėję tokie atlikėjai kaip Nicole Scherzinger, James Blunt, Eleni Foureira.

Monikai Marijai, grįžusiai su elnio statulėle, sėkmę atnešė du kūriniai: „Criminal“, lydėjęs Moniką 2019 m. Eurovizijos Lietuvoje atrankoje bei netikėtas atradimas – populiarus rumuniškas hitas „Mă ucide ea“. Monikos prodiuseris Gediminas Jaunius juokavo, kad iš konkurso buvo parsivežtas ne tik apdovanojimas, bet ir, tikėtina, Monikos Marijos repertuaro papildymas.

„Golden Stag“ prizines vietas taip pat pelnė italė Eliza G, austrė Sara de Blue bei Latvijos atlikėjas Ralfs Eilands.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)