"Puikiai suprantame, kad vaikų pasirodymai, kurių visi laukia - ne dienos, o dešimtmečių darbas. Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad Lietuva turi tokį didelį būrį talentingų pedagogų ir meno žmonių", - pirmadienį režisieriams, dailininkams, dirigentams, baletmeisteriams, kūrinių autoriams įteikdamas šventės regalijas sakė R. Motuzas.

Metalinius ženklelius su šventės logotipu - pelėda ir knyga - segi per 21 tūkst. jaunųjų muzikantų, dainininkų, šokėjų, teatralų ir dailininkų, iki vėlaus trečiadienio vakaro Vilniuje truksiančios dainų šventės "Mes - laisvės vaikai" dalyvių.

Liepos 4-ąją prasidėjusias Pučiamųjų instrumentų orkestrų, kaimo kapelų eitynes Vilniaus gatvėmis, moksleivių teatrų pasirodymą Gedimino prospekte, Aitvarų šventę prie Baltojo tilto antradienį pratęs Šokių diena.

Kalnų parke rengiamos programos "Jaunystės vėjas" režisierius ir scenografas Vygantas Kazlauskas Eltai sakė, kad antrąją šventės dieną bus bene didžiausia žanrų įvairovė. Poros valandų vieningą kompoziciją kurs ne tik šokėjai, bet ir instrumentiniai, folkloriniai ansambliai, solistai, pirotechnikai.

Šeštąją moksleivių dainų šventę Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną vainikuos Dainų šventė Vingio parke, kurią režisuoja Aidas Giniotis.

Pasak Dainų dienos meno vadovo ir vyriausiojo dirigento Raimondo Katino, po pirmojo kūrinio, kurį diriguos vienas iš Dainų švenčių patriarchų maestro Antanas Jozėnas, prie dirigento pulto stos moksleivių chorams vadovaujantys muzikai iš Pakruojo, Ukmergės, Rūdiškių, kitų Lietuvos miestų ir miestelių.

Lietuvoje Moksleivių dainų ir sporto šventės pradėtos rengti 1927 metais. Pirmoji respublikinė moksleivių dainų šventė Vilniaus Vingio parko estradoje ir "Žalgirio" stadione vyko 1964 metais.

Paskutinį kartą apie 20 tūkst. šalies moksleivių susibūrė 1997 metais. Šeštąją moksleivių dainų šventę, skirtą Lietuvos Nepriklausomybės 15 metų sukakčiai, globoja Prezidentas Valdas Adamkus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją