Scenoje solistui talkins Olegas Jerochinas (gitara), Tomas Narkus (bosinė gitara) bei Marius Oršauskas (perkusija).

Išgarsėjęs po pergalės TV projekte Lietuvos talentai 2010, daugiau kaip 30 nacionalinių ir tarptautinių konkursų laureatas, pirmasis Lietuvos istorijoje tapęs pasaulio akordeonininkų konkurso Coupe Mondiale nugalėtoju, M. Levickis nesididžiuoja savo pasiekimais, o planuoja naujus darbus bei muzikinius projektus.

Spalio 23-iosios koncerto „iAccordion“ programoje, pristatančioje nuotaikingąjį M. Levickio CD, skambės žymiausi užsienio popmuzikos hitai. Virtuoziškai pergrodamas spalvingas, smagias, nutrūktgalviškas Katy Perry, Lady Gaga, Michaelo Jacksono ir kt. dainas, Martynas sakosi norįs papokštauti – tegul akordeonas padainuoja (aliuzija į F.B. Mendelssohno Dainas be žodžių).

Būsimo koncerto proga pakalbinę atlikėją ir paprašę pakomentuoti kompaktinės plokštelės (ir koncerto) pavadinimą sužinojome, kad priešdėliu i (angl. aš) Martynas atspindi savo individualų stilių, savo požiūrį į akordeoną. Be to, šis nesudėtingas, bet iškalbingas, ekspromtu gimęs kodas, atspindi modernumą. Mat atlikėjas siekia, kad akordeonas būtų toks pat madingas, patrauklus kaip ir "iPad" ar "iPhone".

Po šio koncerto akordeonininkas vėl skubės į Londoną: lapkričio 5 dieną jo laukia itin svarbus akademinės muzikos koncertas. Ir ne bet kur, o vienoje svarbiausių Londono kamerinės muzikos salių - Wigmore Hall. Koncertuoti šioje, ypatinga akustika pasižyminčioje prestižinėje erdvėje – kiekvieno menininko svajonė. Taigi, kvietimas pasirodyti joje – rimtas profesionalumo įvertinimas, prilygstantis laimėjimui aukščiausio lygio konkurse. Apie jaunojo virtuozo pripažinimą byloja ir Londone įrašų kompanijos Decca Records kuriamas naujas M. Levickio bei simfoninio orkestro albumas (tikimės jo sulaukti kitais metais).

Ruošdamas būsimą albumą, Martynas siekia, kad S. Rachmaninovas, P. Čaikovskis suskambėtų šviežia, šiuolaikine spalva. Ar tai jam pavyks? Tikėkimės pakvietimo į naują pristatymą...

Martyno Levickio (akordeonas) albumo iAccordion pristatymas, talkinant Olegui Jerochinui (gitara), Tomui Narkui (bosinė gitara) bei Mariui Oršauskui (perkusija), vyks spalio 23 dieną 19 valandą Šv. Kotrynos bažnyčioje (Vilniaus g. 30, Vilnius).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją