Muzikantas, praėjusį mėnesį grįžęs po koncertinio turo po Japoniją, mirė savo namuose pietryčių Prancūzijoje.

Praėjusiais metais jam teko atšaukti keletą koncertų dėl lūžusios rankos.

Dainininkas, kuris yra pardavęs daugiau kaip 100 mln. įrašų ir kurio tikrasis vardas yra Shahnouras Varinagas Aznavourianas, gimė Paryžiuje 1924 metų gegužės 22 dieną, armėnų imigrantų šeimoje.

Ch. Aznavouro tėvai iš turkų Osmanų imperijos pabėgo dėl tuomet vykdytų armėnų žudynių ir atvyko į Paryžių, kur laukė vizos vykti į Jungtines Valstijas.

Vizos jie taip ir negavo, tad įsikūrė Prancūzijoje ir rengė pasirodymus, kuriuose nuo pat vaikystės dalyvaudavo Ch. Aznavouras ir jo sesuo.

Interviu BBC radijui jis yra sakęs, kad visuomet laikė save „labiau dainuojančiu aktoriumi, nei vaidinančiu dainininku“.

Ch. Aznavouras anksti paliko mokyklą ir sakė, kad visuomet nesmagiai jautėsi dėl neįgyto tolesnio išsilavinimo.

Po Antrojo pasaulinio karo jis ėmė bendradarbiauti su kita prancūzų legenda Edith Piaf. Kaip jos vadybininkas ir dainų kūrėjas Ch. Aznavouras su E. Piaf gyveno aštuonerius metus ir kartą yra pasakęs, kad matė daug ateinančių ir išeinančių jos meilužių, bet pats tarp jų nebuvęs, nes ji buvusi „ne jo tipo“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)