„Mano brolis, herojus ir geriausias draugas mirė miegodamas, be jokių kančių. Pasaulis neteko dar vieno puikaus muzikanto ir legendos. Mes su šeima šiuo sunkiu metu prašome privatumo. Ačiū už maldas ir palaikymą“, – sakė atlikėjo brolis Verdine'as White'as, kuris taip pat buvo legendinės grupės „Earth, Wind & Fire“ narys.

Maurice White

M. White'ui liga buvo konstatuota 1992 metais, tačiau būklė ypatingai pablogėjo pastaraisiais mėnesiais, rašo TMZ.com.

1994-aisiais atlikėjas buvo sustabdęs koncertinę veiklą.

Grupę jis įkūrė šešiasdešimtaisiais ir per karjerą "Earth, Wind & Fire" pardavė daugiau nei 100 milijonų albumų visame pasaulyje.

M.White’as gimė Memfyje 1941 metas gydytojo šeimoje, o jo senelis buvo Naujojo Orleano pianistas. Vaikinas anksti pasirodė esantis talentingas muzikantas ir studijavo Čikagos konservatorijoje. 7-ajame dešimtmetyje jis koncertavo su grupėmis „Muddy Waters“, „Impressions“ ir kitomis, taip pat dirbo kaip sesijų būgnininkas Čikagoje.

M.White'as „Earth, Wind & Fire“ įkūrė Čikagoje 1969 metais. Jis greitai pelnė pripažinimą kaip talentingas dainų kūrėjas, o šios grupės melodijose, kurios buvo populiarios šokių salėse, buvo aiškiai jaučiama to miesto ritmenbliuzo scenos įtaka, bet taip pat išlaikoma griežta struktūra, būdinga popmuzikos hitams.

EWF buvo vienas pirmųjų kolektyvų, peržengusių odos spalvos barjerą popmuzikos pasaulyje, kuriame iki tol dominavo baltaodžiai atlikėjai. 1979-aisiais „Earth, Wind & Fire“ tapo pirmąja afroamerikiečių grupe, į kurios koncertą Niujorko arenoje „Madison Square Garden“ buvo išpirkti visi bilietai.

2000 metais EWF pateko į Rokenrolo šlovės muziejų. Per ceremoniją šlovės muziejuje M.White'as viešai atskleidė sergantis Parkinsono liga, bet šios neurologinės ligos požymiai jam pasireiškė dar 9-ajame dešimtmetyje.

Atlikėjas liovėsi gastroliuoti su grupe 1995 metais, nes buvo išsekintas kelionių ir sveikatos problemų.

Tačiau EWF niekada nebuvo visiškai sustabdžiusi savo veiklos ir išgyveno atgimimą, kai Jungtinių Valstijų prezidentu buvo išrinktas Barackas Obama - didelis šios grupės gerbėjas, pakvietęs ją surengti pasirodymą Baltuosiuose rūmuose netrukus po to, kai 2009 metais pradėjo savo pirmąją kadenciją.

„Earth, Wind & Fire“ pasaulyje pardavė beveik 100 mln. savo albumų kopijų ir buvo nominuota 17-ai „Grammy“ apdovanojimų, iš kurių pelnė šešis.

Vasario 15 dieną per „Grammy“ įteikimo ceremoniją EWF bus pagerbta apdovanojimu už visos karjeros pasiekimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)