Šiuo metu baigiamas ruošti ketvirtasis grupės „Ministry of Echology“ albumas „Horizon“, kuriame bus dešimt originalių grupės kompozicijų. „Ministrai“ toliau žongliruoja reggae ir dub muzika, pakeliui vis užkabindami ir tai, kas tuo metu kimba ir judina, rašoma pranešime spaudai,

„Kai kūrėm albumą, daug improvizavom ir vis ieškojom, visi grupėje pradėjom klausyti gan skirtingos muzikos, kas, man regis, dainoje „Čiobreliai“ gan ryškiai matosi. Pirma gimė melodija, o tekstą atnešė Rokas, netyčia viskas sulipo“, – apie dainos atsiradimą ir naujus muzikinius posūkius pasakoja grupės vokalistė Dominyka Kriščiūnaitė.

„Ne visi matyt žino, bet čiobrelių pievose gyvena fėjos. Šiuomi kūriniu apdainuojamas nekaltas susitikimas su tomis fėjomis. Susitikimas nuvedęs erdvėlaikio klystkeliais iki pat Šaulio A*, kur ne tai vakar, ne tai kvapas, bet kažkas skaidraus tarp jų“, – dainą „Čiobreliai“ pristato žodžius jai parašęs grupėje bosine gitara grojantis Rokas Jasiūnas.

Daina „Čiobreliai“ jau girdėta grupės „Ministry of Echology“ koncertų lankytojams, tačiau įrašas, papildytas naujomis idėjomis, išleidžiamas tik dabar. Nuo trečiojo grupės albumo “Mixed feelings” šiek tiek pasikeitė grupės sudėtis, nebeliko gitaros, paprastai įprasto instrumento populiariosios muzikos žanrus grojančiose grupėse, vėl padaugėjo vėjo instrumentų.

„Šis kūrinys man visada primins kaip pirmąsyk gyvenime į rankas paėmiau trimitą. Beveik nieks netikėjo, kad man pavyks, bet per metus išmokau groti antro balso partiją. Dominyka išsitraukė turėtą fleitą ir drauge su Nerijum, kuris visada palaikė šias mūsų pastangas, tapome ne tik vokalistų, bet ir pučiamųjų ansambliu“, – prisiminimais apie darbą prie dainos dalinasi viena iš grupės dainininkių Elena Neniškytė.

Grupėje „Ministry of Echology“ šiuo metu kuria ir groja šeši muzikantai: Paulius Burakas (klavišai ir garso efektai), Rokas Jasiūnas (bosinė gitara), Martynas Gailius (būgnai), Nerijus Laukaitis (trombonas, melodika), Dominyka Kriščiūnaitė (vokalas, fleita) ir Elena Neniškytė (vokalas, trimitas). Prie naujojo grupės albumo įrašų dirbo muzikinėje scenoje gerai pažįstamas garso režisierius Tomas Verbaitis, taip pat bendradarbiaujantis su grupėmis „Garbanotas“, „jauti“, „Sheep Got Waxed“ ir kitais Vilniaus muzikiniais projektais.

Albumas „Horizon“, kurio įrašymą ir gamybą dalinai finansavo asociacijos LATGA ir AGATA, bus išleistas tiek skaitmeniniu, tiek ir fiziniu formatais. Kompaktinį diską pirmiesiems įsigyti bus galima albumo pristatymo koncertuose, vinilinę plokštelę – kitų metų Vilniaus knygų mugėje, o internete kūriniai pasirodys lapkričio pabaigoje. Šiandien pristatomą dainą „Čiobreliai“ jau galima išgirsti pagrindinėse muzikos pasiklausymo platformose, taip pat pamatyti dainą lydintį Eglės Gudonytės sukurtą vaizdo klipą.

„Man visa ši daina pasirodė apie pasivaikščiojimą be tikslo, o kartu apie buvimą čia ir dabar su visa juntama įtampa. Vaizdas kūriniui gimė gan spontaniškai – naudojau savo bei Teodoro Malinausko anksčiau filmuotus kadrus. Palaukinėje, kur abu gyvename, aukštos įtampos laidai priklausomai nuo oro skleidžia įvairius garsus, po laidais dažniausiai auga čiobreliai, raudonėliai ir kiti daugiamečiai augalai, dažnai žiūriu į laidus prieš saulę ir matau voratinklius“, – pasakoja Eglė Gudonytė.

„Aukštos įtampos laidais mus nešioja aitvarai“ – taip skamba kūrinio „Čiobreliai“ priedainis. „Daina skirta visiem bendrakeleiviams, keliaujantiems aitvarais. Tiem, kurie ir sugrįžę girdi kaip gražiai skamba žiedlapiuose elektra“, – sako dainos teksto autorius Rokas Jasiūnas.

Ketvirtąjį savo studijinį albumą „Horizon“, kuriame bus galima rasti ir dainą „Čiobreliai“, grupė „Ministry of Echology“ koncertais 2022 metų lapkričio 25 dieną pristatys Vilniuje, gruodžio 2 dieną Kaune, o gruodžio 3 dieną Klaipėdoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją