Sekmadienį, 19.30 val. tiesiogiai per TV3 ir gyvai Kauno “Žalgirio” arenoje įvyks pirmųjų ir jau neįtikėtinai daug dėmesio sulaukusių lietuviškos muzikos apdovanojimų M.A.M.A. iškilmingoji ceremonija. Didingame renginyje paaiškės, kas triumfuos 14-oje nominacijų. Tačiau nekantrūs programišiai rezultatus taikėsi sužinoti, o gal ir pakeisti, jau penktadienio vakarą.

Muzikos asociacijos pirmininkas Martynas Tyla patvirtino, kad buvo du bandymai įsilaužti į sistemą. “Taip, atsakingi asmenys mus informavo, kad buvo įvykdytos atakos. Aš nežinau, koks buvo įsilaužimo tikslas – galutiniuose balsavimo rezultatuose sukelti painiavą ar tik patenkinti smalsumą. Tačiau nei viena, nei kita jiems nepavyko”, - konstatavo M.Tyla.

M.A.M.A. yra pirmieji muzikos apdovanojimai Lietuvoje, kuriuose balsuojama internetu.

Antrajame balsavimo etape, kurio užduotis - iš trejetukų išrinkti laimėtoją, dalyvavo maksimalus komisijos narių skaičius – 70. Pasak balsavimo sistemos administratorių, komisijos darbas vyko sklandžiai ir operatyviai.

Kai kuriose nominacijose rezultatai klostėsi dėsningai, kitų lyderiai buvo neaiškūs iki pat paskutinių komisijos narių balsų.

Didžiausi “susirėmimai” įvyko Geriausio metų atlikėjo nominacijoje: du iš trijų varžovų kovėsi taškas į tašką iki paskutinės sekundės. Geriausios metų alternatyvios muzikos grupės nominacijoje arši kova vyko tarp visų trijų nominantų. Geriausio metų albumo nominantai taip pat pasirodė esantys lygiaverčiai.

Detalūs tiek pirmojo, tiek antrojo etapo rezultatai – kiek kas surinko balsų - bus paskelbti naktį po apdovanojimų. Jie pasirodys tik oficialioje M.A.M.A. svetainėje www.muzikosapdovanojimai.lt.

M.A.M.A. ceremonijoje Kauno “Žalgirio” arenoje pasirodys visas lietuviškos muzikos žvaigždynas: Marijonas Mikutavičius, “Happyendless”, Mantas Jankavičius, Jazzu&Leon Somov, Rūta Ščiogolevaitė, Asmik Grigorian, “Skylė”, “Freaks on Floor”, “Despotin' Fam”, Sasha Song, Vaidas Baumila, Kastytis Kerbedis ir daugelis kitų.