“Išskyrus du - tris atvejus, aš ir mūsų grupė nekoncertavome ištisus 2013 - uosius. Mums reikėjo pertraukos, poilsio ir naujų dainų. Negrojome nei studentų šventėse, nei koncertų salėse, nei turtingų firmų vakarėliuose. Nedainavau netgi giminių krikštynose. Buvome užsičiaupę. Visą tą laiką aš arba nieko neveikiau, arba turėjau kitų darbų arba nieko neveikiau vėl. Bet kiekvieną rytą nuo pavasario iki rudens nubudęs ryte žinojau, kad ateis gruodis ir mes turėsime išeiti į sceną pasiruošę taip galingai, kad tai būtų tvirtas pasiteisinimas, kodėl šitiek tylėjome”, - pasirodžius pirmiesiems bilietams prekyboje į savo klausytojus tada kreipėsi Marijonas.

Nusviedęs į šoną skrybėlę, maždaug 8000 į “Siemens” arena susirinkusių gerbėjų atlikėjas padovanojo fiestą. Jau po kelių pirmųjų kūrinių žmonės plojo atsistoję ir dainavo visiems iki skausmo žinomas dainas kartu.

Tęsdamas tradiciją pasirodyti su miesto, kuriame koncertuoja, atlikėjais M. Mikutavičius į sceną pasikvietė Mykolo Romerio universiteto akademinį chorą. Patriotinė "Mano žemė" suskambo naujai.

"Jei nemoki dainuoti - prakaituok. Žmonėms taip patinka", - prieš pasirodymą su choru pajuokavo M. Mikutavičius.

Dviejų valandų trukmės programos, kurioje be populiariausių M. Mikutavičiaus dainų nuskambėjo ir "Ant kalno mūrai" bei Dž. Butkutės "Nemylėjau tavęs", vilniečiams neužteko. Po audringo reikalavimo pakartoti, svajonių jaunikis su grupe dar kartą grįžo į sceną. "Prisižiūrėjome užsienio grupių ir labai norėjosi taip padaryti. Bet negalima užkulisuose būti per ilgai, nes nežinai, ar grįžęs dar ką nors rasi",- audringam pakartojimui į sceną grįžęs juokavo jis.

“Gera publika - kuri siautėja, kuri linksminasi, atsistoja, nebijo rodyti savo jausmų, nebijo šėlti. Žmonės eina glėbesčiuotis, dainuoti kartu. Tokią publiką kiekvienas atlikėjas žiauriai myli, nes kiekvienam atlikėjui reikia tos dalelės dėmesio. Jeigu publika jį rodo, tu esi labai laimingas žmogus. Mes šiek tiek esame šlovės narkomanai. Reikia kiekvienam žmogui tai pajausti nors kartą gyvenime, kad suprasti, koks tas pasaulis yra stebuklingas. Tokie vakarai... Niekad negali pagalvoti, kad taip gyvenime gali būti. Mes laimingi”, - po pasirodymo Kauno “Žalgirio” arenoje kalbėjo M. Mikutavičius.

Koncerto akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (558)