Paklausti, ar suplanavo švęsti patekimą į "Eurovizijos" finalą, Monika ir Vaidas patikino ketiną tik ilsėtis, mat abu čia, Vienoje intensyviai repetuoja, dalyvauja įvairiose ekskursijose jau nuo gegužės 12-os.

"Ketiname tik ilsėtis. Rytoj jau laukia dvi repeticijos", - DELFI kalbėjo jie. Iškart po pusfinalio nei Vaidas, nei Monika kol kas su savo artimaisiais nebendravo.

DELFI pasiteiravus, kokios pirmosios emocijos užplūdo išgirdus žinią apie patekimą į finalą, Vaidas sakė, kad tai buvo labai netikėta. "Galvojau, kad tai - nesąmonė. Labai gerai, kad buvome pirmi. Nereikėjo nei laukti, nei jaudintis. Pirmieji padainavome ir viskas", - DELFI pasakojo jis.

Pasiteiravus, ar jaudulio ir atsakomybės našta nukrito nuo pečių, Vaidas paaiškino, kad kur kas laisviau ėmė jaustis vos nulipęs nuo scenos po pasirodymo.

"Labai atslūgo. Net nespėjau pradėti jaudintis, žiūrinėjau, kiek surinkome "Facebooke" "like'ų". Man jau sakė susikaupti, nes bus skelbiami į finalą patekusieji. Ir staiga išgirdau: Lietuva!", - DELFI kalbėjo džiaugsmo dėl sėkmės neslepianti Monika.

"Paaiškėjo, kad jau tuoj bus skelbiami rezultatai ir išgirdau: Lietuva!", - DELFI sakė Vaidas.

"Še jums į veidą - finalas! Va prašau. Čia skirta tiems, kurie sakė, kad mūsų daina - visai neįsimenama. Andriui Mamontovui taip pat siučiame linkėjimus", - DELFI kalbėjo M. Linkytė.

Andrius Mamontovas ketvirtadienį nepatylėjo ir išreiškė ne itin pozityvią nuomonę apie šių metų Lietuvos "eurovizininkus". „Prie visų mano palinkėjimų Vaidui ir Monikai pakliūti į finalą (nes kitaip bus labai neįdomu jį žiūrėti), vis tik turėčiau pastebėti, kad mūsų atlikėjai kažkodėl atrodė kaip vaikų „Eurovizijos“ dalyviai, pakliuvę į suaugusiųjų sceną. Tokie - abiturientai per išleistuves“, - rašė A. Mamontovas. Apie tokį komentarą "Facebooke" sužinoję Vaidas ir Monika siunčia jam linkėjimus.

"Ką jam daugiau pasakyti? Vieną dieną jis mus giria, kitą - kritikuoja. Tegul jis pats važiuoja į tą "Euroviziją". Andriui Mamontovui reikia reklamos. Žmonės naudojasi mūsų buvimu "Eurovizijoje" ir bando tokiu būdu save pareklamuoti. Andrius neprašauna pro šalį ir bando pasireklamuoti", - DELFI sakė V. Baumila.

M. Linkytė mano, kad A. Mamontovas be reikalo komentuoja negatyviai. Anot mūsų šalies atstovės, Lietuvoje ir taip daug negatyvių minčių ir nuotaikų, o A. Mamontovas savo komentarais prisideda prie bendros neigiamos nuotaikos.

"Norisi iš visuomenėje žinomų žmonių sulaukti daugiau pozityvumo", - DELFI kalbėjo M. Linkytė.

Tuo metu puikiai nusiteikęs V. Baumila prieš baigdamas pokalbį daugybę metų mėsos nevalgančiam A. Mamontovui pasiūlė sušveisti mėsainį.

2-ojo „Eurovizijos“ pusfinalio akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1910)