1. Favoritai „When Saints Go Machine“ (Danija)

Mano santykiai su šia grupe susiklostė jau senokai. Tai muzika, prie kurios man visada norisi grįžti. O tai, kad jie patys grįžta į „Loftą“ yra labai labai gera žinia.

Kodėl man patinka „When Saints Go Machine“? Man visad buvo ir yra svarbu, kad muzika turėtų erdvės. Garsas kaip ir vaizdas gali būti plokščias arba erdvinis. Būtent šios grupės muzika man palieka daug erdvės. Kitas man labai svarbus dalykas muzikoje – kaip grupės atlieka savo muziką gyvai. Ne kartą teko įsimylėti įrašus ir nusivilti išgirdus gyvą atlikimą. Šiuo atveju tai neįmanoma, tiek žiūrint grupės gyvų pasirodymų įrašus, tiek apsilankius jų koncerte jausmai šiai grupei tik stiprėja.

2. „Darkside“ (JAV)

Nicolas Jaar kuria jautrią ir intelektualią elektroniką. Jis yra genialus – narplioja klausytojų mintis lyg magas. Tai smegenų joga, kuri išvalo sielas. Tiesa, turiu pripažinti, kad jų muzikos norėčiau klausytis labiau kamerinėje aplinkoje.

3. Pomrad (Belgija)

Šio belgo kuriami lūžinėjantys rimtai pabudina manyje mielą juodaodį robotuką. Galima bus pašokti po „Darkside“ pasirodymo.

4. „Bonafide3000“ (Izraelis)

Festivalyje būtina paleisti savo vidinį gyvuliuką. Esu tikra, kad net šauniausius sexy judesius įgudusi demonstruoti gražuolė pagal šių vaikinų gyvo garso electro roko pasirodymą ims nevalingai judėti, ir gerokai kitaip nei jai įprasta. Planuoju apsilankyti šioje naktinėje aerobikos treniruotėje, penktadienį, po „When Saints Go Machine“.

5. „Young Stadium Club“ (Lenkija)

Nesu prisiekusi gerbėja, bet pasinagrinėjau daugiau jų muzikos – man būtų įdomu pamatyti ir išgirsti gyvą jų pasirodymą. Tai smagus, jaunatviškas rokelis. Turbūt kažkiek artimas lietuvių jaunos kartos skambesiui.

Visos šios grupės ir dar 50 kitų atvyksta į Vilnių rugsėjo 4-6 dienomis ir pasirodys unikaliame miesto festivalyje menų fabrike ir loftuose aplink.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)