„Gabin“ branduolys yra patyrę muzikos kūrėjai iš Italijos Massimo Bottini ir Filippo Clary. Jų debiutinis singlas „Doo Uap, Doo Uap, Doo Uap“ 2002-aisiais išvertė visus lindyhopo ir retro muzikos mėgėjus iš batų.

Ši daina TOP dešimtuke buvo daugiau nei 35 pasaulio šalyse. „Gabin“ yra viena iš tų grupių, kuri nekepa albumų kaip kaštonų. Prieš du metus išėjo trečiasis kompanijos albumas „Third and Double“, kur kas labiau nu-džiazinis nei ankstesni bei su lengvu soul poskoniu.

„Loftas Fest’12“ didžiojoje scenoje menų fabriko „Loftas“ kieme gabinai stovės keturiese. Tačiau susipažinkime su jų lyderiu Massimo Bottini jau dabar.

Italija – neretai lietuvių lankoma šalis. Ką rekomenduotumėte pamatyti Romoje?

Pirmiausia tai būtų Forumo peizažas vakare nuo Kapitolijaus kalvos ir miesto panorama Apelsinų sode nuo Aventino kalvos. Ryte rekomenduočiau užsukti į San Crispino ledainę, kuri yra šalia Panteono. Žinoma, vertėtų nepraleisti progos pasivaikščioti po dėvėtų prekių parduotuves – jos čia puikios. Ir... Ne, Romoje per daug gerų vietų, kad jas visas išvardinčiau per limituotą laiką (juokiasi).

Kuo jums Italija patinka labiausiai?

Žinoma, pirmiausia reiktų pagirti itališką virtuvę. Taip pat patinka gyventi tarp žmonių, kurie nuolat šypsosi. Be to, italai mėgsta naujoves. Tai veža.

O ką žinote apie Lietuvą?

Kartą jau lankėmės Lietuvoje ir mums ten labai patiko – puikus miestas Vilnius, žmonės draugiški, nors šypsosi rečiau. Tačiau šįkart norime šią šalį pažinti geriau. Neslėpsime, per „Loftas Fest’12“ norime ir gerai pasilinksminti.

Tai vadinasi jau pažįstate ir kažkiek lietuvių?

Pažįstame, bet nedaug. Tačiau tie, kuriuos pažįstami yra jauni, protingi ir gali didžiuotis labai išlavintu skoniu.

Jūsų skonis taip pat pagirtinas. Ar jūs domitės mada (pasaulyje galioja toks stereotipas, jog italai labai madingi)?

Mada mums, žinoma, patinka. Tačiau mada – tai drabužių ir aksesuarų dėvėjimas su tam tikru polėkiu. Mėgstame jaustis patogiai, tačiau, turiu pripažinti, jog kreipiame ypatingą dėmesį į detales. Ši mūsų savybė gaji ir kuriant muziką.

Ar laisvalaikiu žaidžiate futbolą (tai yra dar vienas stereotipas kalbant apie italus čia?

Ne, mes šiuo klausimu esame tinginiai (juokiasi). Tačiau aš labai palaikau futbolo klubą Rome A.S. – jie mūsų favoritai.

Kaip jūs žmonėm, kurie žino tik jūsų superhitą „Doo Uap Doo Uap Doo Uap“, apibūdintumėte savo muziką?

Pagrinde tai yra daugelio skoniams tinkamas džiazo kokteilis. Taip pat mūsų muziką veikia soulo ir šokių ritmai. „Gabin“ skambesys yra labai ir labai emocionalus.

Kas šįkart dainuos su gabinais „Loftas Fest’12“ metu?

Iš Dominykos kilusi italų dainininkė Lucy Campeti. Ji nepakartojama, prisiekiu.

O su kuo norėtumėte dirbti ateityje?

Mes jau dirbome su vienais talentingiausių. Tarp jų yra ir Dee Dee Bridgewater, Flora Purim, Chrisas Cornellis ir kt. Žinoma, ateityje būtų malonu subendradarbiauti su Chris Rea ar Roisin Murphy. Kada nors tikrai taip ir bus.

Kokiose didžiausiose scenose jau esate pasirodę?

Hm, jų būta nemažai, tačiau didžiausią įspūdį paliko „Balaton“ festivalio scena ir „MTV Day“ Maskvoje.

Kas su jumis visuomet keliauja, kur bekoncertuotumėte?

Mobilus telefonas, kompiuteris, iPodas, kokia nors knyga ir dantų pasta.

Plačiau apie festivalį: www.loftasfest.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)