Pirmieji užsieniečiai, kurie sudrebins Vilniaus Naujamiestį, yra britai „Modestep“.

Šitie tai tikrai mėgsta peržengti visas ribas. „Modestep“ – gyvai dubstep ir kitą elektroninę muziką grojantys monstriukai iš Londono. Jie ką tik grįžo iš grandiozinio turo po JAV, kur netgi grojo visų atlikėjų svajonių festivalyje – „Coachella“.

Dviejų brolių ir dviejų draugų ketvertas savo šaly taškų užsidirbo dar 2011 m., išleidęs hitinį ir dubstepinį „Sunlight“.

Išskirtinis interviu su esmine britų grupės „Modestep“ persona Josh.

- Kodėl dubstep muzika ir tik gyvai?

- Labas, Lietuva. Iki „Modestep“ esu grojęs keliose grupėse, esu buvęs begalėje elektroninės muzikos renginių ir, galiu pasakyti, kad po jų niekada nesijaučiau taip „užsivedęs” kaip po roko grupių koncertų. Taigi viso to pasekoje sugalvojau groti elektroninę muziką roko grupei įprastais instrumentais

- Jūs dabar daug keliaujate. Kaip jums sekasi kelyje koncertuojant?

- Absoliutus chaosas – nuo tos minutės, kai nužengiame nuo scenos, elgiamės pagal visas roko grupei būdingas normas, t.y. jokių taisyklių.

- Jūs tiesiai po didžiulio turo JAV. Amerika – atlikėjų svajonė. Kaip ten jums sekėsi? Kaip svajonių festivalis „Coachella“?

- „Coachella“ nerealiai gerai – turbūt viena didžiausių minių, kuriai esame kada nors groję, o bendra nuotaika tai išvis nepamirštama. Be to, užkulisiuose mes surengėme imtynes, netgi su apsauga (juokiasi).

- Jūs ir elgiatės kaip rokeriai, ar ne? Siaubiate viešbučių kambarius?

- Na, mus renginių organizatoriai žino, kaip mėgstančius pašėlti, tačiau neužknisame žmonių ir nenorime jiems sukelti papildomų problemų...

- Kaip apibūdintumėte savo gyvo garso pasirodymus?

- Tai energijos kupini koncertai, tokie, kokių ir laukiama iš roko grupių ir tokie, kokių laukiama iš stipriausių didžėjų. Būtent dėl to mus kviečia ir į roko festivalius, ir į elektroninės muzikos... Šio vakaro patirties, garantuojame, ilgai nepamiršit.

- Kada pirmą kartą išgirdote savo muziką per radiją?

- Mums tai atsitiko gana anksti. Netgi dar iki to, kai susikūrė normali grupė. Mums tiesiog pasisekė. Mes pradėjome nuo meinstrymo ir dabar sukame į pogrindį. Daugumai juk atsitinka priešingai...

- Kada supratote, kad esate žymūs?

- Mes vis dar nemanome, kad esame žinomi. Kai kas nors paprašo kartu nusifotografuoti, vis dar jaučiamės nepatogiai…

- Kodėl vienas iš jūsų ant scenos visada vilki kaukę?

- Ją vilki Tony, tai jo tikrasis veidas (juokiasi).

MODESTEP – Sunlight

„Modestep“ ant pagrindinės „Loftas Fest“ scenos pasirodys 22 val. Festivalį atidarys lietuviai „G&G Sindikatas“. Programa tęsis iki paryčių ant penkių festivalio scenų.

Specialus reportažas iš pasiruošimo „Loftas Fest 2013“:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją