Brandos amžių pasiekę „Liūdni slibinai“ šventiniuose koncertuose prisimins ryškiausius savo pirmojo penkmečio kūrinius, atvedusius į liūdną šlovę. Atėję į slibinišką puotą turės progą gyvai išgirsti ir naujausias „Liūdnų slibinų“ dainas, kolkas kruopščiai slepiamas nuo akylo ir ausylo lietuvio.

„Per penkerius metus dainose daug liūdesio išliejome, daug poetų pažinome, tačiau Lietuvos miestuose ir miesteliuose vis dar per daug linksmų žmonių sutinkame, su kuriais teks dar ne vieną penkmetį smarkiai dirbti. Didžiuojamės bent tuo, kad kiek iš mūsų besijuoktų, išliekame napalaužiamai liūdni. Kai mes verkėm - žmonės juokėsi, mes tildėm – jie šaukė, mes lenkėmės – jie stojosi. Būtent už tai ir kviečiame drauge sušukti penkis garsius „ralio“ už kiekvienus sizifiškus, kartu praleistus metus“, - apie artėjančią sukaktį kalba „Liūdnų slibinų“ liūdnos minties sergėtojas Vaidas Kublinskas.

Šventinį turą „Liūdni slibinai“ pradės rugsėjo 26 dieną Panevėžyje. „Ralio!“ skanduojantys koncertai bus surengti Šiauliuose, Klaipėdoje, Alytuje, Tauragėje. Pirmą kartą „slibinai“ turo metu aplankys Telšius, Marijampolę ir Rokiškį. Finaliniai penkerių metų gimtadienio pasirodymai įvyks spalio 17 dieną Kaune ir spalio 18 dieną Vilniuje.

Koncertuose „5 kartus ralio!“ klausytojai galės išgirsti pačias pirmąsias „Liūdnų slibinų“ dainas. Nauju skambesiu scenoje atgims tokie kūriniai, kaip „Aktorius“, „Kamuolys“, „Popierinė daina“ bei televizinės šlovės susilaukęs grupės hitas - „Daina, raginanti tautą“ (liaudyje geriau pažįstama, kaip „Ralio karvytis“).

Prisimindami savo penkerių metų gyvenimą šmaikštumu pasižymintys „Liūdni slibinai“ pristatys ir publikai dar nepažįstamas dainas. Naujiems, liūdesio pilniems kūriniams žodžius parašė tokie autoriai, kaip Sigitas Parulskis, Justinas Marcinkevičius, Henrikas Radauskas, Marcelijus Martinaitis.

Per penkerius gyvavimo metus „Liūdni slibinai“ surengė apie pustrečio šimto autorinių koncertų. Grupė yra įvertinta Sauliaus Mykolaičio vardine premija, du metus buvo nominuota pagrindiniuose Lietuvos muzikos apdovanojimuose M.A.M.A., kuriuose pelnė Geriausios 2012 metų grupės titulą. „Liūdni slibinai“ taip pat laimėjo alternatyvios muzikos apdovanojimų T.Ė.T.Ė. 2011 Tautos Balso nominacijoje, o 2012 metais šiuose apdovanojimuose grupės mažasis narys Dominykas Vaitiekūnas buvo pripažintas „Metų charizma“.

2010 metų rudenį „Liūdni slibinai“ išleido debiutinį savo albumą – „Albumą, raginantį tautą“. Praėjusį rudenį grupė sėkmingai pristatė antrąjį albumą - „Albumą be jokių Ė“, kuriuo kvietė atsisakyti dvasios konservantų. Pristant pastarąjį albumą didžiuosiuose miestuose grupės gerbėjai netilpo į koncertų sales – bilietai buvo išgraibstyti dar iki koncerto dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją