Keli tūkstančiai gerbėjų į koncertų salę plūdo likus gerokai daugiau nei valandai iki koncerto pradžios. Durys neužsivėrė iki pat devintos vakaro, kai vos minutę vėluodamas scenoje pasirodė Passenger.

Pernai Trakų pilyje koncertavęs atlikėjas po pirmos dainos, pasisveikinęs su publika, pajuokavo, kad galvojo, jog visi koncertai Lietuvoje vyksta pilyse, tačiau šįmet kažkas kitaip.

Atlikėjas žarstė savo nuoširdumą pasakodamas, kaip penkerius metus grojo gatvėse, prisiminė ir žmonių požiūrį į jį.

Passenger būdamas šešiolikos metė mokyklą ir pradėjo gyventi muzika.

Toks pat paprastas jis išliko iki šiol. Lietuvos organizatoriams jis atsiuntė kuklius reikalavimus ir nė nespėjo pasimėgauti visais jam suteiktais malonumais. Negana to, likus kelioms valandoms iki koncerto, jis tiesiog išėjo pasivaikščioti ir pavedžioti kartu komandoje dirbusios kolegės šunį.

Šįvakar jis pristatė naują, šįmet rengiamo koncertų turo programą, kuri šįmet skambės ir Šiaurės Amerikoje. Vos paskelbus apie šiuos koncertus už Atlanto, beveik visi bilietai išpirkti per kelias dienas.

Vakar atlikėjas koncertavo Lenkijoje, o šiandien jau repetavo Vilniaus koncertų salėje. Beje, repeticijos metu vyrukas gitara brazdino Eltono Johno dainas, jas atlikėjas padovanojo ir Vilniuje susirinkusiems gerbėjams.

Po pusantros valandos trukusio koncerto šviesos užgeso ir Passenger su grupe dingo užkulisiuose. Tačiau pubika nesiskirstė. Daugiau nei pusė gerbėjų nė nepajudėjo iš savo vietų, priešingai, supratę, kad aplodismentų nepakaks, kad prisikviestų Michaelą atgal į sceną, ėmė visi kartu dainuoti jo dainos melodiją.

„Jūs fantastiški“, – į mikrofoną riktelėjo atgal į sceną sugrįžęs ir aplodismentų jūroje „išsimaudęs“ atlikėjas. Grįžęs bisui atlikėjas padovanojo dar dvi dainas.

Po koncerto Passenger nepamiršo gerbėjų. Keliems laimingiesiems jis dalijo šypseną, autografus ir kartu fotografavosi.

Koncerto akimirkos:

Lyriškas Passenger kūrinys „Let Her Go“ prieš trejus metus tapo vienu didžiausių hitų pasaulyje – pasiekė pirmąją vietą 21 šalyje, Didžiojoje Britanijoje buvo parduotas daugiau nei milijono, o JAV – daugiau nei 4 milijonų tiražu. Kūrinys buvo panaudotas reklamos klipe, kuris pernai parodytas amerikietiškojo futbolo Supertaurės finale (labiausiai JAV žiūrimoje televizijos transliacijoje).

Passenger superhitas „Let Her Go“:

Už šią dainą Passenger pelnė prestižinį „Ivor Novello“ apdovanojimą (teikiamą už geriausius britų muzikos kūrinius) ir buvo nominuotas „Brit Awards“ apdovanojimui geriausio britų singlo kategorijoje. Šiandien atlikėją socialiniame tinkle „Facebook“ seka daugiau per 3,6 milijono gerbėjų – daugiau nei Lietuvoje yra gyventojų. Nors dar prieš keletą metų toks milžiniškas populiarumas šiam britui net nesisapnavo. Tikrasis šio dainininko ir kūrėjo vardas – Michaelas Davidas Rosenbergas. Sulaukęs šešiolikos, jis metė mokyklą dėl muzikinės karjeros.

Tikrasis šio dainininko ir kūrėjo vardas – Michaelas Davidas Rosenbergas.


Sulaukęs šešiolikos, jis metė mokyklą dėl muzikinės karjeros.


2003-aisiais Michaelas įkūrė grupę „Passenger“, išleidusią albumą „Wicked Man's Rest“. 2009-aisiais grupė išsiskirstė, o Michaelas nusprendė tęsti solinę karjerą Passenger slapyvardžiu.

2003-aisiais Michaelas įkūrė grupę „Passenger“, išleidusią albumą „Wicked Man's Rest“. 2009-aisiais grupė išsiskirstė, o Michaelas nusprendė tęsti solinę karjerą Passenger slapyvardžiu. Nors jau buvo sulaukęs įrašų leidyklų susidomėjimo, atlikėjas nuėjo neįprastu keliu – nusprendė groti gatvėse. Nuotykių ištroškęs muzikantas nusibastė į Australiją, kur netikėtai greitai užmezgė draugiškus ryšius su vietiniais muzikantais. Keli pasirodymai muzikos festivaliuose jam pelnė nemažą populiarumą, kurio pakako debiutiniam soliniam albumui „Wide Eyes Blind Love“ įrašyti.

Pernai Lietuvoje koncertavusi britų žvaigždė spėjo ne tik padainuoti, bet ir pusdienį grožėjosi Trakų apylinkėmis. Po viešnagės Lietuvoje jis išleido vaizdo klipą „The Long Road“. Jame šmėžuoja ir vaizdai iš Trakų – Passenger nusifilmavo laivu plaukiodamas ežere ir vaikščiodamas aplink pilį.

Passenger vaizdo klipas, kuriame šmėžuoja lietuviški peizažai:

Tikrąją pasaulinę sėkmę muzikantui atnešė ketvirtasis diskas „All The Little Lights“, pasirodęs 2012-aisiais. Su indie folk stiliui prisikiriama Passenger muzika platesnę auditoriją supažindino dainininkas Edas Sheeranas. Beje, šiuos du atlikėjus sieja sena draugystė, jie daugybę kartų yra repetavę ir groję kartu. 2012 ir 2013 metais Passenger buvo pakviestas „apšildyti“ daug Edo Sheerano koncertų – Paryžiuje, Airijoje, Naujojoje Zelandijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose. Juose skambėjo ir hitas „Let Her Go“, kurio sėkmė apstulbino ir patį Passenger. „Tai – paprasta nuoširdi daina apie išsiskyrimą. Neįsivaizdavau, kad ji patiks tiek daug žmonių“, – neslepia dainininkas.

Naujausias Passenger darbas „Young As The Morning, Old As The Sea“ gali tapti sėkmingiausiu dainų autoriaus ir atlikėjo įrašu.

Arčiausiai albumų topo viršūnės iki šiol buvo atsidūręs debiutinis Passenger albumas „All The Little Lights“, 2013 m. pasiekęs 3 vietą ir perkamiausių D.Britanijos albumų sąraše išsilaikęs 79 savaites. Perkamiausių D.Britanijoje albumų dešimtuką šią savaitę taip pat pretenduoja patekti australų rokerių „Airbourne“ albumas „Breakin' Outta Hell“ (6 vieta), amerikiečių roko grupės „My Chemical Romance“ geriausių hitų rinkinys „The Black Parade/Living with Ghosts“ (7 vieta), gitaristo Joe Bonamassa koncertinis albumas „Live at the Greek Theatre“, merginų indie roko kolektyvo „Warpaint“ albumas „Heads Up“ (9 vieta) ir Davido Bowie hitų kompiliacija „Where Can I Be Now? (1974-1976)“ (10 vieta).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)