Abi programos dalys skiriasi kūrinių žanru ir stiliumi. Pirmoje dalyje atliekami geriausi "Lietuvos" ansamblio aukso fondo kūriniai, o antrojoje dalyje žiūrovai išgirs ir pamatys daugiau pramoginio žanro sovietmečio kūrinius, tačiau jie bus naujai aranžuoti, su nauja choreografija ir režisūra, pasitelkiant humorą, lengvą ironiją bei savotišką nostalgiją praėjusiam laikmečiui. Kostiumai bei scenografija primins to meto žmonių romantišką požiūrį į gyvenimą. Ištikimieji ansamblio gerbėjai galbūt bus lengvai šokiruoti naujais akustiniais garsais bei šių kūrinių originalia interpretacija, o jaunieji žiūrovai turės progą įsitikinti, kad ir jų tėvai mokėjo linksmintis.

1967 m. ansamblyje "Lietuva" buvo įkurtas instrumentinis-vokalinis ansamblis "Jonai", kurį visuomenė greitai pamėgo. Tad ir proginiame koncerte skambės 1967-1980 metais populiariajam "Jonų" ansambliui kompozitoriaus Algimanto Bražinsko sukurti kūriniai. Poetai Algimantas Baltakis, Aleksas Dabulskis, Balys Dačiulis dainų tekstuose subtiliai ir taikliai šaipėsi iš tuometinės valdžios pomėgių, gyvenimo aktualijų ir kolūkiečių darbo modernizavimo, tad klausytojai leipdavo iš juoko.

Koncerte skambės 1967-1980 metais populiariajam "Jonų" ansambliui kompozitoriaus A. Bražinsko sukurti kūriniai: "Motociklą pirko Rokas", "Vasaros dzinguliukai", "Nuo pirmadienio lig pirmadienio". Bus atliekami ir kiti populiarūs to meto kūriniai, kaip Algimanto Raudonikio "Vien tik tango", Vytauto Juozapaičio "Ridigdo", ne vienam klausytojui nostalgiškus prisiminimus sukels Konrado Kavecko daina "Susitikt tave norėčiau vėlei", o koncertą užbaigs "topinė" tais laikais dainų šventėse skambėjusi A. Bražinsko daina "Sveikink, žeme!". Antrąją koncerto dalį kūrė jaunų kūrėjų komanda: choreografės Birutė Banevičiūtė ir Neringa Kirklienė, dailininkė Jolanta Rimkutė.

Valstybinis dainų ir šokių ansamblis "Lietuva" 65-ųjų įkūrimo metinių proga savo gerbėjams naują programą "Nepamirštama. Sena - nauja" pirmą kartą pristatė šių metų balandį. Per pusmetį šį pasirodymą pamatė ne tik Vilniaus, bet ir Kauno, Kretingos, Šiaulių, Visagino žiūrovai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją