Tokia, kaip S.Zacharovo, biografija pasigirti gali retas estrados dainininkas. Pasak koncerto Lietuvoje organizatorių pranešimo spaudai, joje būta nemažai ryškių pakilimų ir nuosmukių.

Bene žinomiausi – 1975-aisiais gautas pagrindinis vaidmuo muzikiniame filme „Dangaus kregždutės“, kur atlikėjas vaidino greta tokių žvaigždžių kaip Liudmila Gurčenko ir Andrejus Mironovas. O vos po dvejų metų moterų gretose itin populiarus S.Zacharovas buvo nuteistas už muštynes ir metams uždarytas kalėti Slancų mieste.

Po šio nutikimo atlikėjui teko praleisti ne vienerius metus siekiant atkurti savo gerą reputaciją, nors pats jis visuomet teigė buvęs pakištas, o kol kalėjo jį karštai palaikė žmona.

Viena koja buvo anapus

1994-aisiais S.Zacharovo laukė kitas didelis išbandymas – jam sustojo širdis. „Ilsėjausi viename užmiesčio viešbučių Čeliabinsko srityje, nes buvau pervargęs – pasirodžiau net 60 koncertų, skirtų Boriso Jelcino rinkiminei kampanijai. Ryte turėjau išskristi į Maskvą, bet naktį mane ištiko širdies smūgis. Klinikinė mirtis truko 6 minutes.

Nežinau, likimas ar kita jėga norėjo mane sulaikyti šiame pasaulyje... Artimiausia reanimacija buvo labai toli, tačiau vienintelė miestelio greitosios pagalbos mašina su skubia kardiologų brigada kaip tik tuo metu, kai mane ištiko smūgis, važiavo pro viešbučio vartus. Po 5 minučių gydytojai buvo prie mano lovos“, – iki detalių prisimindamas „antrąją savo gimimo dieną“ sako solistas.

Ne sykį jis yra pasakojęs žiniasklaidai ir apie pojūčius, patirtus klinikinės mirties metu – tarsi būtų matęs ir girdėjęs viską iš šalies. Beje, atgaivintas elektrošoku S.Zacharovas patyrė dar vieną jam gyvenimą išgelbėjusį sutapimą. Ligoninėje, į kurią jį atvežė, tebuvo viena ampulė su kraujo trombus tirpinančiu skysčiu. Ji buvo laikoma seife, nuo kurio raktą turėjo tik vyriausias kardiologas, budėjęs tik kartą per mėnesį. Laimei, tai buvo būtent ta para.

Atviras liko tik muzikai

Po pasimatymo su mirtimi, S.Zacharovas pasikeitė – užsidarė, ėmė šalintis pasilinksminimų, nepažįstamų žmonių ir garsių kompanijų. Šiandien solistas vengia ir žurnalistų, save atskleisdamas tik mylimame sode ir ant scenos. Šiose vietose, kaip ir seniau, šviesiai skamba sodrus balsas, netrūksta šypsenų ir juoko.

Laisvalaikiu Sankt Peterburgo priemiestyje dainininkui patinka šeimininkauti prie namų ir auginti rožes. Beje, įdomu tai, kad S.Zacharovas visiškai negeria kavos. Jaunystę, kaip pats sako, jis saugoja atsisakęs mėsos – tą muzikantas padarė dar 1982-aisiais. Jo valgiaraštyje – žuvis ir daržovės iš savo sodo.

Gerai pažįstamą, aksominį S.Zacharovo balsą ir garsiuosius jo atliekamus romansus Vilniaus publika išgirsti galės gruodžio 19-ąją, 19 val. Kongresų rūmų salėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją